Muhtarın derdi bizim derdimiz 

Muhtarın derdi bizim derdimiz 
Çatalca’da Muhtarlar Günü, düzenlenen resmi tören ve etkinliklerle kutlandı. Belediye Başkanı Mesut Üner, “Muhtarımızın derdi bizim derdimizdir anlayışıyla çalışmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Muhtarlar Günü Çatalca’da düzenlenen programlarla kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen resmi program; Atatürk Anıtına Muhtarlar Derneği tarafından çelenk sunumu ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile devam etti. Çatalca Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, İlçe Jandarma Komutanı, Emniyet Müdürü, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Meclis Üyeleri ve Muhtarların katılımıyla gerçekleşen törende günün anlam ve önemini belirten konuşma Çatalca Muhtarlar Derneği Başkanı Ceyhun Koç tarafından yapıldı.

Halkımızın emrindeyiz

Muhtarlar Derneği Başkanı Ceyhun Koç konuşmasında muhtarlığın 1829 yılında 2. Mahmut tarafından İstanbul'da kurulan ve günümüze kadar ayakta kalan en nadir ve önemli kurumlardan olduğunu söyledi. Muhtarlar Derneği Başkanı Ceyhun Koç konuşmasının devamında,“Bürokrasinin temel taşı olan muhtarlıklarımız devletin sıcak elini millete, milletin ihtiyaçlarını devlet kurumlarına ileten devletle millet arasında köprü kurmaktadır. Çatalca’mızda 39 mahalle muhtarı olarak halkımızın her zaman emrindeyiz, tek derdimiz mahallelerimize en güzel hizmeti getirebilmektir. Bu vesile ile Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarına, vatan uğruna canını vermiş tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Hakk’a kavuşan muhtarlarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum. Görevi devam eden tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutluyor ve meslektaşlarıma çalışmalarında başarılar diliyorum. Bu anlamlı günde bizleri düşünerek burada olan tüm konuklarımıza teşekkürlerimizi sunuyor, birlikteliğimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Mutluluk duyduk 

Çelenk sunma programı ardından İlçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Belediye Başkanı Mesut Üner ve protokol üyeleri tarafından Çatalca Muhtarlar Derneği ziyaret edildi. Ziyarette Muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlandı, talep ve önerileri dinlenilerek fikir alışverişinde bulunuldu.
Muhtarların bu önemli günü Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner tarafından kendileri için düzenlenen yemek programı ile devam etti. İlçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ve Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner yemekte yaptıkları konuşmalarda Muhtarlarla işbirliği, birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaktan duydukları mutluluğu ifade ettiler.

Amaç en iyi hizmeti vermek

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner ise “Muhtarlarımız bizlerin Çatalca’mıza hizmet etmek noktasında yol arkadaşlarımız. Hepimizin ortak isteği ilçemize, vatandaşlarımıza en iyi hizmeti verebilmek. Zor günlerden geçiyoruz ve pandemi dolayısıyla Muhtarlarımızla birlikte çok daha yoğun çalışmalar yapmak durumunda kaldık. Vatandaşlarımızın derdini dert edinerek birlikte çalışıyoruz. Mart ayından beri birlikte sahalardayız, ama pandemi için bu kadar titiz çalışmasak ilçemizde daha zor günler yaşayabilirdik. Ben tüm Muhtarlarımızdan Allah razı olsun diyor, Muhtarlarımızın Gününü kutluyorum” dedi. SAVAŞ ATAK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.