Muhtarlıktaki evrak ortaya çıkardı

Muhtarlıktaki evrak ortaya çıkardı
Bir taraftan termik santralin yapılmamasıyla ilgili mücadele veren Silivri halkı, şimdi de yeni bir tehlikeyle karşı karşıya. Seymen Muhtarlığı'na gelen bir evrak, İSTAÇ'ın mahalleye 'Tehlikeli Atık Ara Depolama Alanı' yapmak istediğini ortaya çıkardı.

İstanbul Çevre Yönetimi San. ve Tic. A.Ş. (İSTAÇ) tarafından Silivri’nin Seymen Mahallesi'ne   'Atıktan Türetilmiş Yakıt Üretim Tesisi, Stabilizasyon Solidifikasyon Tesisi, Çamur Kurutma Tesisi, 1. Sınıf Düzenli Depolama Tesisi Tehlikeli Atık Ara Depolama Alanı' yapılacağı öğrenildi. Habere tepki gösteren bölge sakinleri “Termik santral belasından henüz kurtulamamışken, şimdi de bunu öğrendik. Yeter artık” dedi.

ÇED toplantısı 9 Ocak'ta
İSTAÇ tarafından planlanan depolama alanıyla ilgili çalışma, muhtarlığa giden bilgilendirme toplantısı talebiyle ortaya çıktı. buna göre faaliyetle ilgili olarak halkı bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla yapılacak ÇED toplantısı 9 Ocak Salı günü saat 11.00'de Seymen Mahallesi Köy Kahvehanesi'nde gerçekleşecek.

belge silivri çed toplantısı

İstemiyoruz 
Çevreciler ve ilçe halkı, yapılacak olan depolama alanıyla ilgili tepkilerini göstermek için hazırlanırken Seymen Muhtarı Sıtkı Akıncı; “Biz köyümüze tehlikeli atık deposu yapılmasını istemiyoruz. Kuzeyden bir rüzgar estiğinde kokudan köyde duramayız. Biz yapılmaması için mahalle halkımla birlikte gereken mücadeleyi vereceğiz” dedi. FATMA SARIBIYIK YILDIRIM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.