Naci Görür'den Tunceli depremi yorumu: Bu fay kırılmaya ve 7’nin üzerinde deprem üretmeye hazır

Naci Görür'den Tunceli depremi yorumu: Bu fay kırılmaya ve 7’nin üzerinde deprem üretmeye hazır
Yerbilimci Prof.Dr Naci Görür, Tunceli’de meydana gelen deprem sonrasında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Tunceli'de saat 16.28'de 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Tunceli'nin Pülümür ilçesi olan 4,2 büyüklüğünde sarsıntı 8,7 kilometre derinlikte gerçekleşti.

Tunceli'de meydana gelen deprem sonrası Prof. Dr. Naci Görür'den ilk açıklama geldi. Bu depremin en fazla korktukları ve dikkat çektikleri Yedisu Fayı üzerinde gerçekleştiğini dile getiren Görür, bu fayın kırılmaya ve 7’nin üzerinde deprem üretmeye hazır olduğunu söyledi.

Bir müddettir Tunceli ve Pülümür’e dikkat çektiğini belirten Görür, “Daha bu sabah bile söyledim. Bu yöredeki yerleşim alanlarına dikkat edilmeli gereken önlemler alınmalıdır. Deprem dirençli kentler istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Görür sosyal medya paylaşımında şunları söyledi:

Arkadaşlar, Süleymanuşağı Pülümür’de (Tunceli) 4,2 deprem oldu. Biliyorsunuz bu deprem en fazla korktuğumuz ve dikkat çektiğimiz Yedisu Fayı üzerinde oldu. Bu fay kırılmaya ve 7’nin üzerinde deprem üretmeye hazır. Ben bir müddettir Tunceli ve Pülümür’ e dikkat çekiyordum. Daha bu sabah bile söyledim. Bu yöredeki yerleşim alanlarına dikkat edilmeli gereken önlemler alınmaşldır. DEPREM DİRENÇLİ KENTLER İSTİYORUZ, sevgiyle.

Görür daha önce de uyarmıştı

Görür, Tunceli’nin deprem risk altında olduğuna dikkat çekerek "Tunceli’ye dikkat edin, Tunceli’yi depreme hazırlayın" uyarısında bulunmuştu.

Görür "7’nin üzerinde bir depremden bahsediyorum. Onun için ben birkaç gün önce söyledim, 'Tunceli’ye dikkat edin, Tunceli’yi depreme hazırlayın, Pülümür’ü depreme hazırlayın. Bunlar gerçekten tehdit altında.' Aynen Hatay'a, Kahramanmaraş'a ve Elazığ'a söylediğimiz gibi. Tunceli'ye sahip çıkın, Tunceli önemli. Tunceli tam riskin altında." ifadelerine yer vermişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.