Necmi Kadıoğlu'nun istifasının arkasında Ali Tarakçı'ya yapılan saldırı mı var

Necmi Kadıoğlu'nun istifasının arkasında Ali Tarakçı'ya yapılan saldırı mı var
İstanbul, Ankara, Bursa ve Balıkesir Büyükşehir belediye başkanlarının istifasının ardından Türkiye'nin en büyük ilçelerinden Esenyurt'un AK Partili Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu da görevinden istifa etti. Kadıoğlu'nun istifaya zorlandığı iddia edilirken, gazetemizin ortaklarından Ali Tarakcı'ya Esenyurt'ta yapılan silahlı saldırının da baskı nedenlerinden biri olduğu iddia edildi. Ak Parti'den de ilk açıklama geldi.

CHP'li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmasının ardından AK Partili Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu da sağlık sorunlarını gerekçe göstererek görevinden istifa etti. Kadıoğlu son olarak CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat tarafından gündeme getirilmiş, CHP İl Başkanı, Esenyurt'taki yolsuzluklara dikkat çekerek, "Esenyurt'a bakın!" diye konuşmuştu.

Erdoğan'a kadar gitti
Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun istifaya zorlanmasının bir diğer nedeninin de gazetemizin ortaklarından Ali Tarakcı'ya yapılan silahlı saldırı olduğu iddia edildi. Tarakcı Esenyurt'ta çocuğunun yanında saldırıya uğramış, tetiği çeken Veysel Kızılkula'nın saldırı gecesi belediyeye gittiği ileri sürülmüştü. Bu durumun birçok AK Partiliyi de rahatsız ettiği belirtilirken, konunun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kadar gittiği belirtildi.

Şahin ile görüştü
Bu arada Necmi Kadıoğlu'nun istifasından önce İstanbul Valisi Vasip Şahin ile görüştüğü ileri sürüldü. Kadıoğlu'nu makamına çağıran Vali Şahin, İçişleri Bakanlığı’nın istifa talebi olduğunu, aksi takdirde soruşturma kapsamıyla görevden alınacağını kendisine iletti. Bu görüşmenin ardından Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu sağlık sorunlarını gerekçe göstererek, 13 yıl 8 aydan beri yürüttüğü Belediye Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı.

NECMİ KADIOĞLU KİMDİR?
Kadıoğlu, 1954 yılında Gümüşhane'de doğdu. İlkokulu Gümüşhane'de orta, lise ve üniversite eğitimini ise İstanbul'da tamamladı. İş hayatına Gümrük Müşaviri olarak başladı. Mali Müşavir olarak çalıştı. Yurt içinde ve yurt dışında üstdüzey yöneticilik yaptı. 1992-1993 yılları arasında Kağıthane Belediyesi'nde Başkan Danışmanlığı yaptı. 1994-1998 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Kaynak ve İştirakler Daire Başkanlığı ve Başkan Danışmanlığı görevlerinde bulundu. 28 Mart 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde Esenyurt Belediyesi'nde Belediye Başkanı olarak göreve başladı. İyi derecede İngilizce, Almanca ve Arapça bilmektedir. Evli ve altı çocuk babasıdır.

Ak Parti'den ilk açıklama
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Habertürk televizyonunda yaptığı açıklamada "Esenyurt Belediyesi ile ilgili tartışılan bir konu yok. Kendisi istifa etti, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek. Bundan sonraki hayatında başarılar diliyoruz. Esenyurt Türkiye'nin en büyük ilçelerinden birisi" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.