Nereden nereye

Nereden nereye
Kylie Minogue, Lady Gaga gibi dünyaca ünlü isimleri giydiren Türk modacı Zeynep Kartal, Küçükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği Kariyer Günleri’nde öğrencilerle bir araya geldi. Çocukluğunda gittiği Halk Eğitim Merkezleri'nde çok şey öğrendiğini anlatan Kartal, “İlk işleme yapmayı, çiçek yapmayı hep oralarda öğrendim” dedi

Moda tasarımı okuyan lise öğrencileriyle Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde buluşan Zeynep Kartal, başarı öyküsünü anlatarak, moda üzerine merak edilen soruları cevapladı. Programa eski AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Küçükçekmece Belediye Başkan Vekili Besim Müftüoğlu ve çok sayıda öğrenci katıldı. Çocukluğunda gittiği halk eğitim merkezinin modelistlik kursuyla mesleğe ilk adımlarını attığını belirten Kartal, “ Ben ilk çin iğnesini, işleme yapmayı, çiçek yapmayı orda öğrendim. Ondan sonra kariyerimi bu yönde ilerlettim. Okuldan mezun olduğumda direk mesleğe başladım” diyerek, Halk Eğitim Merkezleri’nin meslek edindirme kurslarının önemine dikkat çekti.

Parlamentoda defile yaptım
İngiliz Parlamentosu’nda ilk kez defile gerçekleştiren kişi olan Kartal, eşinin işi dolayısıyla yolunun İngiltere’ye düştüğünü orada işine devam etmek için yaptığı iş başvurularında yaşadığı zorlukları anlattı.  Dünyaca ünlü isimlerle çalıştığını ancak köklerini hiçbir zaman unutmadığını dile getiren Modacı Zeynep Kartal, “Türkiye’de 19 yıl yönetici olarak çalıştım, oraya gittiğimde bir iş başvurusuna gittiğimde bir İngiliz, Fransıza göre 3-0 geride başlıyordum çünkü ben Türk vatandaşıydım. Bundan 16 sene önce ülkemiz bu kadar değerli değildi, son 15 yıla baktığımızda Türkiye sınıf atladı. Türkiye dünyada figüranlıktan aktör bir ülke oldu. Ben İngiltere’ye gittikten sonra Türkiye ne demekmiş, vatan ne demekmiş o zaman öğrendim. O kadar güçlü, zengin bir tarihe sahibiz ki hiç de utanılacak bir yanımız yok Türk olarak. İngiltere Parlamento tarihinde ilk defa defile yapmış bir modacıyım, Türküm demiyorum modacıyım diyorum, bunu bir Türk yaptı” ifadelerini kullandı.

Lady Gaga bana hep destek olur
İngiltere’ye gittikten sonra başvurduğu işlerden dönüş olmayınca eşinin de desteğiyle kendi markasını kurduğunu ve bu hikayesini Lady Gaga ile paylaştıktan sonra dünyaca ünlü ismin kendisine hep destek olduğunu belirten Kartal, “ İyi bir tasarımcıysa sıyrılıp çıkıyorsun ama en önemli şey; ben her zaman söylüyorum. Çalışmak, azimli olmak ve yılmamak. İngiltere’de BBC’nin resmi tasarımcısıyım. Lady Gaga dünyada en önemli tasarımcıların bile çalışmak istediği bir isim sonuçta benim hayatımda değişik bir yeri vardır çok da severim. Bana o gün bu gündür destek olur” diye konuştu.

Genç kıza defile sözü
Kartal, söyleşide gençlerin sorularını yanıtlarken skolyoz hastası bir genç kız, kendisine uygun kıyafetler bulamadığını ifade etti. Başarılı modacı bunun üzerine moda tasarımı öğrencisi olan genç kıza, onun tasarımlarıyla birlikte bir yardım defilesi düzenleyebileceğini söyledi. Söyleşi sonunda ise Küçükçekmece Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Besim Müftüoğlu dünyaca ünlü modacıya çiçek takdiminde bulundu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.