Ninni

Ninni
Makam odasına… Altın varak çerçeveli tabloyu astırdı, Amerikan ceviz kaplamalı özel tasarımlı üstü hakiki derili masayı kondurdu, tay tüyü kumaşlı, salıncak gibi sallanan, döner başlıklı koltukları oraya buraya dizdirdi, sıra, tivi ünitesini kurdurmaya geldi ki, onun bir yerlerinde de tıpkı çalışma masasının etajerinde olduğu gibi şifreli yarı otomatik gizli para kasası saklıydı.

Makam odasına…
Altın varak çerçeveli tabloyu astırdı, Amerikan ceviz kaplamalı özel tasarımlı üstü hakiki derili masayı kondurdu, tay tüyü kumaşlı, salıncak gibi sallanan, döner başlıklı koltukları oraya buraya dizdirdi, sıra, tivi ünitesini kurdurmaya geldi ki, onun bir yerlerinde de tıpkı çalışma masasının etajerinde olduğu gibi şifreli yarı otomatik gizli para kasası saklıydı.

Esenler’in AK Partili Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’nun bi ton yeni eşya alıp eskilerine veda etmesinin nedeni, mobilyaların yeni taşındığı belediye binasına uyumlu olmasını istediğinden dolayıydı.

*
Ancak, tüm bunlar olup bitmeden önce, sırf, israfa karşı duruş gösterdiğini alenice netleştirmek istedi, ahaliye, bayat ekmeklerinizi sakın çöpe atmayın, belki inanmayacaksınız ama bayat ekmekten 250 çeşit yemek yapmak mümkün dedi. Kalıcı olsun diye de ansiklopedi kalınlığındaki yemek kitabını ilçe halkına dağıttı.

*
Şatafatlı mobilyalarla makam odasını donattığı süreye denk gelen bir zaman diliminde, o ana değin hiçbir belediyenin aklına gelmeyen tüm zamanların en ilginç bir projesine imza attı.

Ülkeleri sayıyorum;
Bulgaristan.
Hırvatistan.
Arnavutluk.
Karadağ.
Bosna-Hersek.
Kosova.
Makedonya.
Romanya.
Sırbistan.
Yunanistan.
Azerbaycan.
KKTC.
Kazakistan.
Tataristan.
Özbekistan.
Tacikistan.
Türkmenistan.
Burkina Faso.
Cezayir.
Cibuti.
Çad.
Etyopya.
Fas.
Gine-Bissau.
Kamerun.
Somali.
Sudan.
Tanzanya.
Komor adaları.

*
Biraz daha eklesen NATO gibi uluslararası bir paktın kurulacağı bu ülkelerin Esenler’de ne işi vardı diye düşünüyorsan, söyleyeyim, “Ninni söylediler…”

*
Ninni bittikten sonra bir konuşma yapan Cumhurbaşkanımızın kızı Esra Erdoğan, " 5 aylık olan yavrumu ninniler söyleyerek evde bıraktım. Babaanneden ve anneanneden devralınan o ninniler her annenin dilinde yeniden şekillenir ve değer kazanır. Anneler olarak çocuklarımızda biraz daha iletişim kuralım” dedi.

*

Lafı, nereye bağlayacağımı merak ediyorsan… Şuraya;

*
Ahaliye, bayat ekmek üzerinden israf haritası çizen, ancak, kartal yuvasını andıran makam odalarında şatafattan bir gıdım bile taviz vermeyen  sözde entellektüel yöneticilerimize naçizane önerimdir.

*
Ninni, hakikaten iyi geliyor, çocuğu beşikte, yedi göbek sülalesini de ayakta uyutmaya birebir yani. Şifre ise, bildiğin gibi, “dan dini dan dini dastana….”

*

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.