O gün yaşananları yazarak anlattılar

O gün yaşananları yazarak anlattılar
Bahçelievler Belediyesi tarafından düzenlenen 'Tarihin Şahitleri Yazılıyor' başlıklı roman yarışmasında 15 Temmuz edebiyatla anlatıldı. Yarışmanın birincisi 'Gündoğarken Bir Gül Solunca' romanıyla Ali Söyler oldu

Bahçelievler Belediyesi'nin 15 Temmuz darbe girişimine karşı direniş ruhunu canlı tutmak ve darbe gecesi yaşananları gelecek nesillere aktarabilmek amacıyla düzenlediği 'Tarihin Şahitleri Yazılıyor' başlıklı roman yarışması sonuçlandı. Yarışmanın ödül töreni Nurettin Topçu Kültür Merkezi'nde yapıldı. Doğan Hızlan, Ahmet Tezcan, Sibel Eraslan, Cemal Şakar, Abdullah Uçman, Zekeriya Yıldız ve Durali Yılmaz’dan oluşan yarışma jürisinin değerlendirmesi sonucu dereceye girenler ödüllendirildi. Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen törene Bahçelievler Kaymakamı İlker Arıkan ile 15 Temmuz Gazi ve Şehit yakınları katıldı. 
Unutmayacağız, unutturmayacağız
Programın açılış konuşmasını yapan Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, 'hafıza-i beşer nisyan ile malüldür' sözünü hatırlatarak, "Şunu söylüyor büyüklerimiz, insan hafızasında unutma hastalığı vardır ama yazı ve kayıt şaşmaz, devamlı durur. İşte biz de Bahçelievler Belediyesi olarak bunu yapmaya çalıştık" ifadelerini kullandı. Develioğlu, 15 Temmuz'da 251 kişinin şehit olduğunu anımsatarak, "İnsanlar vatanları, ülkeleri, memleketleri, istiklalleri ve istikballeri için canlarını verdi. Böyle bir hain girişimi bu millet göğsünü siper ederek durdurdu, biz bunu unutmayacağız, unutturmayacağız" şeklinde konuştu.
Özgüven zafer getirdi
15 Temmuz Derneği Başkanı Tarık Şebik de o gün yaşananların herkesin zihninde halen diri ve canlı olduğunu söyledi. Yapılan ziyaret ve programlarda acıları tekrar yaşatmaktan çok, 15 Temmuz kahramanlarının cesaret ve özgüvenini nesilden nesle aktaracak, milli hafızada bunu var kılacak işlere imza atmayı amaçladıklarını vurgulayan Şebik, "Türk milletinin özgüveni yerinde olduğu zaman neleri başarabildiğini 15 Temmuz'da çok net bir şekilde görmüş olduk" dedi. Jüri üyeleri adına söz alan Abdullah Uçman ise yarışmaya beklenenden çok daha fazla ilgi gösterildiğini, roman yazmanın kolay bir iş olmadığını ve ülkedeki önemli olayları roman konusu yapan az sayıda yazar olduğunu dile getirdi.
Birinciye 50 bin lira ödül
Ali Söyler'in "Gündoğarken Bir Gül Solunca" romanıyla birinci olduğu yarışmada, ikincilik ödülünü Ahmet Özkan'ın "Dağın Oğulları" isimli eseri, üçüncülük ödülünü Kemalettin Çalık'ın "Pahalı Oyunlar" romanı aldı.Yarışmada, mansiyon ödülüne "Dedeağaç'ın Kızılelma Kokusu" eseriyle Alperen Akçay, jüri özel ödülüne ise "Ebu Cehil Karpuzu" adlı romanıyla Recep Seyhan layık görüldü. 149 başvurunun yapıldığı yarışmanın birincisine 50 bin, ikincisine 35 bin, üçüncüsüne 20 bin lira verilirken, mansiyon ve jüri özel ödülü de 10 bin lira oldu.Yarışmada ödül alan romanlar, Bahçelievler Belediyesi tarafından yayımlanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.