O iddialar reddedildi

O iddialar reddedildi
Lüleburgaz Belediyesi AK Partili Meclis Üyesi Sedat Demir’in "Planın perde arkasında oluşacak yanlış uygulamaların önüne geçmek istiyoruz. Bu planda amaç çevre yolu değil" diyerek kişilere rant sağlanacağı iddialarına Lüleburgaz Belediye Meclisi CHP Meclis Grubu’ndan çok sert tepki geldi.

Grup adına yazılı açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili ve İmar Komisyonu Üyesi Tamer Ermut ile İmar Komisyonu Üyesi Fikri Şentürk, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na 100 bin metrekarelik alanın devredilme kararı alındığını hatırlatarak, “Dolayısıyla şahıslara ait herhangi bir arazi ticari faaliyet bölgesi olarak belirlenmemiş ve rant sağlanması söz konusu değildir. 1/5000 plan hazırlanırken oluşturulan ticari koridor alanında kamuya ait kalan parseller de plan bütünlüğünü sağlamak gerekliliğinden dolayı ticari alan olarak belirlenmiştir” dedi.


Kimsenin şüphesi olmasın

Yapılan yazılı açıklamada 1/5000’lik plan hazırlıklarının şeffaf bir şekilde rant gözetmeksizin ve ilgili tüm bireylerin katılımıyla olumlu görüşme sonucunda meclise sunulduğu hatırlatılarak, “Yapılan bu çalışmaların asıl gayesi 1/5000 nazım imar planı revizyonu ile uluslararası çevre yoluyla ilgili engellerin ortadan kaldırılmasıdır. Bu karara hayır oyu vermek kentimizin en önemli sorunlarından biri olan çevre yolu yapımını uzatmak ve süreci kaosa sokmaktır” denildi. Açıklamada, yapılmış olan planlara ya da alınan kararlara itiraz etmenin demokratik ve sosyal hukuk devletinde her bireyin kişisel anayasal hakkı olduğu belirtilerek, “Oluşabilecek muhtemel itirazlar ilgili komisyonlarla belediye meclisimizce yeniden değerlendirilerek bu kentin menfaatine uygun kararlar alınacağından hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır” ifadeleri kullanıldı. 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.