O ilde afet alarmı! Tüm izinler kaldırıldı

O ilde afet alarmı! Tüm izinler kaldırıldı
Ankara Büyükşehir Belediyesi bugün Ankara'da aynı anda afet düzeyinde yağışlar beklendiğini duyurdu.

EMİNE KAŞIKCI- Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün resmi web sitesine göre bugün 30 Mayıs 2023 Salı günü için Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz Bölgesi'nde bulunan 22 il için gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı konusunda uyarı yapıldı.

Bu illerin içerisinde yer alan Ankara'da afet düzeyinde yağışlar beklenmekte olduğu aktarıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada bugün Ankara'da aynı anda afet düzeyinde yağışlar beklendiğini ve belediyede ilgili ekiplerin tüm izinleri kaldırıldığını söyledi.

Paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

"Bugün Ankara'da aynı anda afet düzeyinde yağışlar beklenmektedir. Belediyemizde ilgili ekiplerin tüm izinleri kaldırılmıştır."

Açıklamada ayrıca, "Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre bugün yerel kuvvetli yağışların gerçekleşeceği tahmin edilmektedir. Büyükşehir Belediyemiz tüm birimleriyle teyakkuz halinde olup vatandaşlarımızın da yağışın olası olumsuzluklarına karşı dikkatli ve tedbirli olmasını rica ederiz" denildi.

Mansur Yavaş'tan açıklama

Öte yandan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da 1252 araç 3392 personel ile teyakkuz halinde olduklarını vurguladı.

Yavaş, "Değerli hemşehrilerim, Ankara'da bugün afet düzeyinde yağışlar beklenmektedir. Belediyemizde ilgili ekiplerin tüm izinleri kaldırıldı; 1252 araç 3392 personel ile teyakkuz halindeyiz." dedi.

Ankara Valiliği'nden açıklama

Ankara Valiliği meydana gelen yağış nedeniyle bazı alt geçitlerde ve işyerlerinde su baskınları yaşanmış olduğunu ve ekipler tarafından hızla müdahale edildiğini kaydetti.

Açıklamada "İlimizde son saatlerde meydana gelen yağış nedeniyle bazı alt geçitlerde ve işyerlerinde su baskınları yaşanmış olup; ekipler tarafından hızla müdahale edilmektedir. Şu ana kadar herhangi bir can ve ciddî mal kaybına dair bir bilgi intikal etmemiştir." denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.