Öğretmenevi için kar zarar hesabı

Öğretmenevi için kar zarar hesabı
Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından zarar edildiği gerekçesiyle istenmeyen Büyükçekmece Öğretmenevi’nin yerine Mimaroba’da modern bir sosyal tesis yapacaklarını söyledi. AK Parti Grup Sözcüsü Recep Erol ise mevcut öğretmenevinde ısrar ettiklerini belirtti.

Kısa bir zaman önce icra yoluyla satılığa çıkarıldığı için tartışılan Büyükçekmece Öğretmenevi ocak ayı meclisi ikinci oturumunda yeniden gündeme geldi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, mülkiyeti Büyükçekmece Belediyesi'ne ait öğretmenevinin zarar ettiğini söylemiş, Bakanlık müfettişleri de bu yönde bir rapor hazırlamıştı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bakanlık müfettişlerinin talebi doğrultusunda Mimaroba Mahallesi’nde yeni bir tesis yapacaklarını ve öğretmenlerin hizmetine vereceklerini söyledi. İçerisinde spor tesislerinin de bulunduğu bir kompleks yapılacağını ifade eden Akgün, “Öğretmenlerimize bu tesiste sunulacak olan hizmet hak ettikleri gibi yüksek kalitede olacak” açıklamasını yaptı.

Büyükçekmece'de neden zarar ediyor?
Tartışmalı öğretmenevi hakkında gazetemize konuşan AK Parti Grup Sözcüsü Recep Erol, “Biz mevcut öğretmenevinin faaliyetlerine devam etmesini istiyoruz. Daha önce burası icra yoluyla satılığa çıkarıldı fakat şu anda bir sorun yok. Mülkiyeti belediyeye ait. Bu öğretmenevini işletemeyenlerin hatalı olduğunu düşünüuoruz. Çatalca'da, Silivri'de öğretmenevleri kar ederken bizim ilçemizde neden zarar ediyor? Demek ki idareciler öğretmenevine sahip çıkmıyor” ifadelerini kullandı.

Bu konuda samimiyiz
1994 yılında Büyükçekmece’de görev yapan öğretmenlerin talebi üzerine mevcut öğretmenevi binasının yaptıklarını ve 1996 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis edildiğini açıklayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, “Bizim öğretmenevi olarak yaptığımız ve Milli Eğitim Bakanlığına tahsis ettiğimiz bina Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kapatılarak, tahliye edildi. Bizleri ve geleceğimiz olan nesilleri yarınlara taşıyacak olan öğretmenlerimizdir. Öğretmenlerimize özel, okul dışındaki zamanlarını daha iyi geçirebilmeleri için bir tesise ihtiyaç duydukları konusunda samimiyiz” dedi.

Olaya siyasi bakmıyorum
Büyükçekmece Sahili'ndeki Belediye Belediyesi Sosyal Tesisleri’nin de Ramazan ayı öncesinde hizmete gireceğini belirten Başkan Akgün, “Aynı anda bin 500 kişiyi ağırlayabileceğimiz bir tesis yapıyoruz. Öğretmenlerimizin oradan istifade edebilmeleri için özel bir çalışmamız olacak. Ayrıca Etüt Proje Merkezi’miz öğretmenlerimiz için sempatik, 2 katlı, yanında spor aktivitelerinin de yapılabileceği bir proje üretiyor. Yapacağımız tesisi öğretmenler lokali gibi bir isim altında belediye olarak biz işleteceğiz. Burayı bir öğretmenevi olarak yapıp Milli Eğitime devredemeyiz. Çünkü artık Milli Eğitim öğretmenevi yapmıyor. Mimaroba Mahallesi’nde 2 katlı bir proje olacak. Tesiste öğretmenlerimize sunulacak olan hizmet eski öğretmen evinde sunulan imkandan en az 3 yıldız daha nitelikli olacaktır. Öğretmenlerimize hak ettikleri gibi yüksek kalitede hizmet sunacağız. Benim hiçbir zaman eğitim, okul ve öğretmenler konusunda siyasi düşüncem olamaz. Tek düşüncem Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün göstermiş olduğu aydınlık yoldan ve onun izinden yürüyebilecek öğretmenlerimize ve bu yoldan yürüyen nesillerimiz için ne yapabilirim beni sadece bu ilgilendirir” diye konuştu.

İki önemli değerimizi kaybettik
Usta sanatçı Münir Özkul ve gazeteci Aydın Boysan’ın ölümünün kendisini son derece üzdüğünü belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; “Yerleri doldurulamayacak iki önemli değerimizi yitirdik” ifadesini kullandı. Sevilen sanatçı Münir Özkul ve mimar - gazeteci Aydın Boysan’ın vefatı üzerine bir mesaj yayınlayan Akgün, her iki isminde kendi alanlarında son derece başarılı ve toplum tarafından sevilen kişiler olduğuna vurgu yaparak, "Usta sanatçı Münir Özkul, sanatçılığının yanı sıra vermiş olduğu toplumsal mesajlar, mütevazi yaşamı ve sanattaki başarısı ile Türk milletinin gönüllerinde taht kurmuş bir sanatçıydı. Türk sineması ve tiyatrosuna adını altın harflerle yazdıran Münir Özkul, geride bıraktığı eserleri ve örnek kişiliğiyle her zaman yüreklerimizde ki yerini koruyacak, sonsuza kadar unutulmayacaktır" açıklamasını yaptı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.