Okullar taşınıyor!

Okullar taşınıyor!
Silivri açıklarında meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından hasarlı bina ve kurumlarda incelemeler devam ediyor. Silivri'de mühürlenen okullardan eşyaların taşındığı görüldü. Hasar tespiti olmayan okullarda eğitimin yarın devam edeceği öğrenildi

Ekiplerin incelemeleri doğrultusunda Silivri'de Çeltik Anaokulu ve Ortaköy Sezin Öztaş İlkokulu mühürlendi. Ortaköy Sezin Öztaş İlkokulu öğrencileri, eğitimlerine okulun ortaokul bölümünün bulunduğu binada devam edecek. Deprem öncesinde okulda tam gün eğitim verilirken, yarından itibaren öğrenciler sınıfların yetersiz olması nedeniyle sabah ve öğleden sonra olmak üzere eğitim görecek.

Okulumuzda hasar var
Okuldaki eşyalar veliler, öğretmenler ve öğrencilerin yardımıyla, ortaokul binasına taşındı. Taşıma işlemine yardım eden öğrenci velisi Zülfü Bayram, "Okulumuzda hasar var. Çocuklar panikledi. Öğretmenler, öğrencilere yardımcı oldu. Sınıflarımızı taşıdık, yarın eğitim devam edecek. Korku ve panik devam ediyor, çocuklar uyurken bile panikliyorlar. Üç gün dışarıda uyudular artık eve döndük" diye konuştu.

55 okul incelendi
Hasar gören okulun 5. sınıf öğrencisi Emirhan Terece deprem anında yaşadıklarını korkuyu anlattı. Terece, "Deprem olduğunda telaşlandık, bizim için kötü bir andı. Şimdi okul mühürlendi. Öğrenciler olarak eğitime devam edemeyebilirdik, diğer tarafa geçiyoruz" dedi. Bölgede incelemeler sürerken bu kapsamda şu ana kadar Silivri'de bulunan 65 okuldan 55'inde inceleme yapıldı. Hasar tespiti olmayan okullarda eğitimin yarın devam edeceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.