Okullarımız yaşam alanına dönüşsün

Okullarımız yaşam alanına dönüşsün
Beylikdüzü Modern Eğitim Kurumları Fen ve Anadolu Lisesi ile Modern Adventure Park açılışı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Kasapoğlu, “Okullarımız sadece eğitim değil aynı zamanda da yaşam alanına dönüşsün istiyoruz. Bu anlamda buradaki modern park da çok önemli bir hizmet. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi

2017 yılında eğitim hayatına başlayan Modern Eğitim Okulu, aradan geçen 2 yılın ardından büyümeye devam ediyor. Beylikdüzü Modern Eğitim Kurumları Fen ve Anadolu Lisesi ile Modern Adventure Park'ın açılışına Gençlik ve  Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Beylikdüzü Kaymakamı Mehmet Okur, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Beylikdüzü İlçe Mlli Eğitim Müdürü Yasef Bakırcı ve çok sayıda eğitimci katıldı.

Hayaller gerçek oluyor
Açılışta konuşan Modern Eğitim Okulu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Gülel, “Bugün burada hayalini kurduğumuz hızla büyüyen eğitim kurumumuzun haklı gururunu ve heyecanını yaşıyoruz. Bu heyecana ortak olup bize güvendiğiniz için teşekkür ediyoruz. Modern Eğitim Koleji Kampüsümüz'de öğrencilerimizi sosyal, kültürel, duygusal ve akademik gelişimini kapsayan bir eğitim anlayışıyla hayata hazırlıyoruz. Modern çağın gerekliklerine uygun olarak sormayı, sorgulamayı bilen teknolojiyi bilen ve okur yazarlığı en üst düzeyde olan öğrenciler yetiştirmeyi hedefliyoruz. 2017 yılında eğitim hayatına başlayan Modern Eğitim İlköğretim Okulu büyüyerek bu yıl yeni bir binada önce fen ve anadolu lisesi hemen akabinde ise Modern Adventure Park'ın açılısıyla 20 dönümlü modern yaşam kampüsü haline geldi. Bin öğrencisiyle anaokulundan liseye kadar eğitim imkanı sunan okulumuz her öğrencinin fiziksel, duygusal sonucuna göre eğitim ve yaşam alanlarını planlayarak kendi eğitim ve öğretim modelini oluşturmuştur” dedi.

İki yılda büyük mesafe aldı
Okulun iki sene içerisinde hızla geliştiğini anlatan Gülel, “Okulumuz ilk iki yılı olmasına karşın güçlü, azimli, eğitime gönül vermiş kadrosuyula, bilime, sanata, spora yetenekli öğrencileriyle birçok başarıya imza atmıştır. Çocukların akademik başarıları kadar sosyal başarılarına da önem veren okulumuz Modern Adventure Park ile çocukların ihtiyaç duyduğu açık alan etkinliklerini bedensel, zihinsel ve sosyal gelişime dahil olacak alanları eğitime dahil etmiş oldu. Meraklı öğrenmeye açık, farklı disiplenlerde ilgisi olan öğrencilerimize, mutlulukla hizmet veren eğitim kadromuzla buradayız. Biliyoruz ki bir çocuğun geleceği bir ulusun hatta tüm insanlığın kaderi olabilir” diye konuştu.

Yeni Atatürk'ler çıksın
Okulu nasıl kurmaya karar verdiklerini de belirten Gülel, “17 yıldır çocuklarını özel okullarda okutup ve 4, 5 tane özel okul değiştirip mutluluğu bulamayan bir babanın feryadıyla açıldı bu okul. Ben size söz veriyorum bu okulda Atatürk'ler yetişecek, milletine vatanına hizmet edecek nice çocuklarımız yetişecek” ifadelerini kullandı.

Eğitim de bir spor da bir
Etkinlikte konuşan Bakan Kasapoğlu şu ifadeleri kullandı; “Bir eğitim yuvası sadece bugünler için değil yarınlar için de bir başlangıç. Bu değerli eğitim yuvasının ülkemize hayırlı olmasını diliyor, başarı temenni ediyorum. Çünkü bu pırıl pırıl yuvanın sadece bu bölge için değil tüm insanlık için önemli bir merkez olduğunu düşünüyorum. Burayı inşa eden, kuran herkese teşekkür ediyorum. Ülkemiz son 17 yılda her alanda ilerledi. Ama öncelikli konumuz eğitim. Sınıflarımızın, okullarımızın kalitesi, öğretmenlerimizin niteliği bizim için çok önemli. Bu anlamda çok mesafe katettik gene edeceğiz. Eğitimle sporu birbirinden ayrı düşünmüyoruz. Spor hepimizin hayatında var olması gereken bir olgu. Buradaki bu macera parkı spor açısından hem teşvik edici hem de yetenekleri ortaya çıkarmasıyla, öğrencilerimiz için bizim için önemli bir başlangıç. Bu parkın da çok önemli olduğunu düşünüyor, okul yönetimine teşekkür ediyorum. Okullarımız sadece eğitim değil aynı zamanda yaşam alanı oldu.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.