Oldu da bitti maşallah!

Oldu da bitti maşallah!
Bahçeşehir Gölet’in hemen yanında inşa edilen Bahçeşehir Park AVM’de 3 bin metrekarelik Survivor parkuru yapılacağı öğrenildi. Danıştay'ın, bölgedeki inşaatlara ilişkin ‘yürütmeyi durdurma’ kararı verdiğini hatırlatan Bahçeşehirliler Derneği Başkanı Uğur Barış Karabulut, “Amaçları inşaatları bir an önce bitirip ‘Oldu da bitti maşallah’ zihniyeti ile yeni mağdurlar yaratmak” dedi.

Bahçeşehirliler Derneği Başkanı Uğur Barış Karabulut, Bahçeşehir’in yıllardır, rant kıskacında olduğunu iddia etti. Karabulut, "En acısı yerel yönetimler bu gaspın kimi zaman önünü açmış, kimi zaman da ortağı olmuştur. 2013 yılından beridir hukuk mücadelesini sürdürdüğümüz, en üst yargı merci Danıştay’ın ‘yürütmesinin durdurulmasına’ karar verdiği hukuksuz projenin, utanmadan sıkılmadan reklamlarını yapıyorlar! Ve en acısı milyonlarca halkın hukuksuz olduğunu bildiği bu yerin inşaatlarının devam etmesine yargı, Emniyet, İstanbul ve Başakşehir Belediyesi göz yumuyor" dedi.
Büyük bir adaletsizlik var
Bahçeşehir'de ciddi bir adaletsizlik olduğunu ifade eden Karabulut, "2013’den buyana açılan davaları birer birer kaybetmelerine karşın, her seferinde hukuku dolanarak davalara itiraz ettiler. Amaçları inşaatları bir an önce bitirip 3. şahıslara ticarethanelerini satarak mülkiyet devriyle mağdurlar yaratmaktı. Bu hukuksuz yapılar, bitirilip belediye makamlarınca ruhsatları da verilince resmiyet kazandı" açıklamasında bulundu. 
Hakkımızı helal etmiyoruz
Hukuksuzluğu sempatik göstermeye çalıştıklarını savunan Karabulut, "Danıştay Gölet’te yapılan inşaatların kamu yararı gözetmediğini, şehircilik ilkelerine aykırı olduğunu belirtmiş, inşaatların yürütmesinin durdurulmasını talep etmiştir. Şimdi çıkmış gazetelere boy boy reklamlar yaparak bu hukuksuzluğu halkımıza sempatik göstermeye çalışıyorlar. Neymiş Survivor parkuru yapacaklarmış. Oradan kazanacağınız her kuruşta binlerce Bahçeşehir mülk sahibinin hakkı vardır. Çocuklarımızın yaşam alanını gasp edenlere haklarımızı helal etmiyoruz" tepkisini gösterdi. 

ANIL BODUÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.