Önce huzur sonra rahatlık

Önce huzur sonra rahatlık
Bağcılar Belediyesi’nin desteğiyle Kudüs'teki kadınların yanında olmak için “Hepimiz Meryemiz” kampanyası başlatıldı. Burada konuşan Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Kudüs huzura kavuşmadan hiçbir Müslüman evinde rahat yatamaz, rahat edemez” dedi.

Hz. Meryem’in yıllar önce yaşadığı sıkıntıların bugün benzerini yaşayan Kudüslü kadınların sesini duyurmak amacıyla Bağcılar Belediyesi ile Uluslararası Kudüs Eğitim Kültür ve Araştırma Derneği tarafından “Hepimiz Meryemiz” kampanyası başlatıldı. 50 ülkede gerçekleştirilecek ulusal etkinliğin startı Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı’nda düzenlenen programla yapıldı. Toplantı salonunun girişinde yer alan sergide ise Kudüslü kadınların yaşadığı dramın fotoğrafları yer aldı. Toplantı Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlarken kampanyanın tanıtım filminin gösterimiyle devam etti. Açılışı konuşmasını yapan AK Parti İstanbul Milletvekili, TBMM İdare Amiri ve Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Hasan Turan, "Hz. Meryem deyince bugünkü Kudüslü kadınlar aklımıza geliyor. Allah hepsinden razı olsun. En azından hepimizin Meryem olduğunun İstanbul’dan yapılan çağrının dünyanın her bir tarafından duyulması için yoğun gayret gösterilmesini istirham ederim. Elimizde ne kadar imkan varsa bunu duyuralım. Kardeşlerimiz önemli bir konuya parmak basıyor. İnşallah annelerin gayretleri sonucunda Kudüs özgürlüğüne kavuşacaktır” dedi.

Bizim sorumluluğumuzda
İsrail zulmünün sonlandırılması ve dünyanın mazlumların sesine kulak vermesi gerektiğini belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Kudüs bizlerin kırmızı çizgisidir. Kudüs huzura kavuşmadıkça hiçbir Müslümanın evinde rahat yatması, uyuması, çocuklarıyla birlikte sofrada huzur içinde yemek yemesinin mümkün olmadığına inanıyorum. Bu düzen böyle gitmeyecek. İnşallah dünya düzeni içerisinde yerini almaya çalışan ve artık misillemeye misliyle karşılık veren bir Türkiye var. Türkiye’deki imkanlara ve cumhurbaşkanımızın liderliğindeki heyecana baktığımız zaman bizlerin sorumluluğunu çok fazla olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Elimizden geleni yapmalıyız
Kuran-ı Kerim’deki Hz. Meryem kıssasını anlatarak sözlerine başlayan Dünya Müslüman Alimler Birliği Kudüs Komisyonu Başkanı Şeyh Ahmet El Ömeri şunları söyledi: “Dünyadaki Meryemler neredesiniz? Hz. Meryem'in yürüdüğü yoldan sizler de yürümelisiniz. Türkiye'de Filistin'de Endonezya'da ve dünyanın her yerinde bu kampanya ses getirmeli. Dünyanın kutsal beldesinde, Filistin bölgesinde, Kudüs'ün Mescidi Aksa bölgesinde Hz. Meryem Mücadeleyi başlatan kişi oldu. Filistinli Meryemlere destek olmalısınız.”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.