Önce işçilerin sorununu çözün

Önce işçilerin sorununu çözün
Avcılar Belediye Meclisi'nde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ile ilgili söz alan CHP'li Zöhre Aydın'ın sözü uzatması mecliste gerginliğe yol açtı. “Burası sohbet ortamı değil” diyen AK Partili Yaşar Karaarslan “Kusura bakmayın, benim Avcılar’ımın sorunlarından daha önemli değil. Siz önce işçilere gidin bakın. Bizi burada 2 saat 40 dakika meşgul edeceğinize çıkın sokakta dertlerini dinleyin” dedi

Avcılar Belediyesi Mart ayı oturumlarının ikincisi önceki gün Mahir Doğan başkanlığında gerçekleşti. 3 saat süren toplantıda yine CHP'li ve AK Partili üyeler arasında tartışma yaşandı.

Toplantıda 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla gündem dışı bir konuşma yapan CHP'li Zöhre Aydın, AK Parti iktidarında kadına yönelik şiddettin ve kadın cinayetlerinin arttığını iddia etti. Daha sonra ise CHP'li Erhan Paldımoğlu da yine aynı konuyla ilgili örnekler vererek AK Parti'yi suçlayan bir konuşma yaptı. Aydın ve Paldımoğlu'nun bu sözlerine AK Parti sıralarından sert tepki geldi. Karşılıklı tartışmaların yaşandığı oturumda AK Partililer kadınlara birçok hakların kendi iktidarları döneminde verildiğini söyledi.

Avcılar'ın sorunları daha önemli
Kürsüye gelen AK Partili Yaşar Karaarslan, “Zöhre Aydın ne zaman kürsüye çoksa hep aynı konulara değiniyor. Sanki belediyenin sorunu yok, işi gücü yok, aklı fikri bayanların katliamında. Yahu bunu hep beraber lanetleyelim. Ama bu işi hükümete yıkılmasına da hazzetmiyorum” dedi. Meclis Başkanı Doğan'ın Zöhre Aydın'ın uzun süre konuşmasına “sınırsız zaman veriyorum” diyerek müdahale etmemesini de eleştiren Karaaslan, “Burada 20 dakika konuşma yapıldı. Kusura bakmayın, benim Avcılarımın sorunlarından daha önemli değil. Basında açık oturumlar var, televizyonda tartışmalara katılın, o tartışma programlarında boy gösterin. Ama ben burada 5 dakika konuştuğumda hemen Avcılar'ın sorunları ile ilgili bilgi verirken bas bas bağırıp müdahale edilirken bu tür şeylere de 'sınırsız zaman veriyorum' denmesini de doğru bulmuyorum. İki saat dinlemek zorunda değiliz. Burası sohbet ortamı değil” diye konuştu.

İnin vatandaşın sırtından
Şubat ayı meclisinde belediyenin yönetilemediğini belirterek, “buraya kayyum atanmalı” cümlesini kurduğunu ve Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli'nin kendisini 'MİT'çi olmakla' itham ettiğini belirten Karaarslan, “Kayyum kelimesini şimdi daha şiddette kullanıyorum. Ehli olmayana bu işi bırakırsanız böyle bir belediye ortaya çıkar. Siz daha maaşları ödeyemediniz. Yazık 7 ay olmuş, insaf yahu siz işçilere gidin bakın. Bizi burada 2 saat 40 dakika meşgul edeceğinize çıkın sokaka bunların dertlerini dinleyin. Geçen ay benim konuşmamdan sonra Hasan Togay çıktı, yanlış ifadeler kullandı. Neymiş bir proje sunmuyormuşuz, çalışmalarla ilgili gereksiz yere ret cevabı veriyormusuz, buradan tehdit ediyormuşuz. Eğer Avcılar halkının selayeti için bu belediyenin gitmesi gerekiyorsa ve bunun adı tehditse tehdittir. Sizin bırakmanız lazım arkadaş! Bırakın artık belediyeliği, inin bu vatandaşın sırtından artık. Vatandaş da rahat etsin” dedi.

süleyman çelik

İşçilerin maaşını verdiniz mi?
AK Partili Süleyman Çelik ise “İnsanlıktan bahsediyorsunuz vallahi billahi utanıyorum sizden. Hiç kusura bakmayın. Allah aşkına Avcılar'ın Türkiye'nin kanayan yarası. 1 yıldır şu işçiler şurda her türlü zulümü gördü. İnsan hakları diyorsunuz 5 aydır işçi maaşını almamış. Allem kallem ettiniz işçilere verilecek diyerek 20 milyon lira borçlanma istediniz. Soruyorum sizlere Başkan Mahir Doğan verdiniz mi? Siz bu işçilerin maaşını vermediğiniz sürece Avcılar Belediyesi'nin iki yakası bir araya gelmeyecek bunu söyleyeyim. Sizler de bunun   hesabını vereceksiniz” dedi.

Belediye iflas noktasında
1 yıl sonra seçimlerin olacağını söyleyen Çelik, “Vatandaşa ne söyleyeceksiniz? Yaşlılar evi, öğrenci yurdu ne oldu? Vatandaşın faydasına hangi işi yaptınız? Derneklerin de yapabildiği işlerle belediyeyi iflas noktasına getirdiniz. Marmara bölgesinin tek kadın belediye başkanı diyorsunuz. Ama Avcılar Belediyesi'ni de iflasa getiren Marmara'da tek bayan belediye başkanıdır” diye konuştu. YAKUP TEZCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum