Önceden özeldi şimdi düz oldu

Önceden özeldi şimdi düz oldu
Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak, belediye şirketi Bathonea A.Ş'nin yönetim kurulu üyelerinin atamalarının yapılabilmesi için meclisten yetki istedi. Şirketin yönetim kurulunda bulunan eski Özel Kalem Müdürü ve Başkan Yardımcısı Burçin Baykal'ı hedef alan Toprak, “Bu arkadaşımız artık belediye başkan yardımcısı veya özel kalem değil, düz bir memurdur” dedi

Avcılar'da devam eden görevden almalar şimdi de belediyeye bağlı şirketlere yansıdı. Daha önce Belediye Başkan Yardımcısı Burçin Baykal ve o'na bağlı birim müdürlerini görevden alan Belediye Başkanı Handan Toprak, şimdi de belediye iştiraki olan Bathonea A.Ş adlı şirketin yönetim kurulunun düzenlenmesi için meclisi olağanüstü topladı. AK Parti'den; Elif Batur, Eyüp Dursun, Dilek Balaban Akbaba, Sait Odunkıran ve Kadem Kanbur'un mazeretli olarak katılmadığı toplantıya CHP'den de; Erhan Paldımoğlu, Handan Kantar ve Sultan Toprak, mazaret bildirerek katılmadı. 
 

Bugüne kadar hiç sormadınız
Yönetim kurulu; Burçin Baykal, Canan Mırık ve Onur Gül'den oluşan Bathonea A.Ş'deki değişiklik talebine ilişkin konuşan AK Parti Grup Sözcüsü Mehmet Özgür, Başkan Toprak'ı hedef aldı. Belediyenin şimdiye kadar benzer değişiklikleri sık sık yaptığını fakat ilk defa meclisin gündemine aldığını anlatan Özgür, “Bugüne kadar bunları hiç sormadınız” diyerek şu eleştirilerde bulundu;  “Bu arkadaşlar görevden alındı tamam olabilir. Şimdi bununla ilgili başkan bize açıklama yapmalı. Bu üç yönetim kurulu üyesi isim istifa etmediği için mi olağanüstü meclis toplantısı yapıyoruz veya da her şeyi ben meclisle paylaşırım diye mi böyle bir şey yaptınız? Eğer öyleyse bugüne kadar bize hiç sormadınız. Şimdi görev değişikliğini buraya getiriyorsanız tek bir sebebi vardır, arkadaşlar istifa etmemiştir. Bu konuda net bir açıklama bekliyoruz.
 

Şeffaf bir belediyeyiz
AK Partili Özgür'ün eleştirilerine yanıt veren Toprak ise, Avcılar Belediyesi'nin her daim şeffaf ve ulaşılabilir bir belediye olduğunu kaydetti. Toprak, “Biz bu nedenden ötürü bu değişikliği gündeme getirmek istedik. Şirketin yönetim kurulu üyelerinin yeniden atanması ve görevlendirimelerinin yapılması için sizlerden yetki istedik. Bu konuda 5393 sayılı kanunun 38'inci maddesi bize böyle bir hak veriyor. Dlayısıyla biz de siz siyasi iradeyi bilgielndirmek ve siyasi iradeyi arkamıza alarak önemli bir işe imza atmak istiyoruz” dedi.
Hepsi görevinden alındı
Bathonea A.Ş'de neden değişikliğe gitmeye çalıştığını da anlatan Toprak isim vermeden eski yardımcısı Burçin Baykal ve beraberindeki isimleri hedef aldı. Söz konusu isimlerin daha önce görevlerinden alındığını anlatan Toprak, “Bu arkadaşımız, arkadaşlarımız artık belediye başkan yardımcısı veya müdür değildir. Bu görevleri alınmıştır. Artık sadece düz bir memurlardır. Eğer isterlerse 657'ye tabii olmaktan da vazgeçip memurluklarından da istifa edebilirler” dedi. 

Görevler performans ister
Bathonea A.Ş'de yeni göreve gelebilecek isimlere de seslenen Toprak, “Görevinde bulunan insanlara teşekkür ediyor yeni gelecek arkadaşlara da daha iyi bir şekilde kamuyu merkeze koyan, Avcılar halkını merkeze koyan bir şekilde görevini yerine getireceklerini biliyorum. Bu nedenle görevler performansla ilgili yapılır. Bunu da belediye olarak yapacağız” diye konuştu. Konuşmaların ardından oylamaya geçieln toplantıda, Başkan Toprak meclisten istediği yetkiyi ise oy çokluğuyla aldı.

YAKUP TEZCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.