Önemli olan trenden inmemek

Önemli olan trenden inmemek
Cumartesi günü yapılacak kongre öncesi sorularımızı yanıtlayan CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Turan Taşkın Özer, “Bunu hava olsun diye söylemiyorum, Türkiye Beylikdüzü'nün başarısını konuşuyor” ifadesini kullandı. Henüz adaylığını açıklamayan Özer bu konuda da “Ne görev alacağımız mesele değil önemli olan trenden inmemek hedefe beraber yürümek” diyerek açık kapı bıraktı.

Cumartesi günü yapılacak kongre öncesi sorularımızı yanıtlayan CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Turan Taşkın Özer, “Bunu hava olsun diye söylemiyorum, Türkiye Beylikdüzü'nün başarısını konuşuyor” ifadesini kullandı. Henüz adaylığını açıklamayan Özer bu konuda da “Ne görev alacağımız mesele değil önemli olan trenden inmemek hedefe beraber yürümek” diyerek açık kapı bıraktı.

CHP'de kongre süreci cumartesi günü başlıyor. Beylikdüzü İlçe Başkanlığı'nın da kongresi cumartesi günü Park Teras AVM'de saat 10.00'da başlayacak. Kongre öncesi CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Turan Taşkın Özer ile gündemi konuştuk. Henüz adaylığını açıklamayan Özer, “2019’da bir bayrak var ve bu bayrak nereye dikilmesi gerekiyorsa biz o bayrağı oraya dikeceğiz. Onun için mücadele vermeye devam edeceğiz. Ne görev alacağımız mesele değil önemli olan trenden inmemek hedefe beraber yürümek. Yarın seçim var desinler biz hazırız” dedi.

Beylikdüzü'nün CHP açısından başarı göstergesi olduğunu söyleyen Özer, “Beylikdüzü'nde yaktığımız kıvılcımı bir alev topuna döndürüp tüm yurda yayılması için çalışmalar yaptık” dedi. Henüz adaylığını açıklamadığını da söyleyen Özer, "Beylikdüzü'nde gerçekleştirdiğimiz başarı ile biz bir kıvılcım yaktık. Biz artık bu kıvılcımı alev topu haline getirip bütün ülkeye nasıl yayarızın derdindeyiz" ifadesini kullandı

Değişim olup olmadığını göreceğiz
Göreve geldiğinizde ilçeye ve CHP'ye nasıl bir katkınız oldu?

Öncelikle üye sayımızı arttırdık. 7 bin 300 sınırına yaklaşan bir oy potansiyeline ulaştık. Parti içerisinde belki böyle bir algı vardır. Belediye başkanı ve ilçe başkanının uyum içerisinde çalışamama sorunu gibi. Biz geldiğimiz günden bu yana uyum içerisinde gayet güzel çalışmalar yaptık. Bu partide hiçbir zaman yapılmamış bir 'Vefa Ödülleri' töreni düzenledik. Vefanın partide ne kadar önemli birşey olduğunu bütün partilere örgütlerine ileten bir organizasyon çalışmamız oldu. Mesela referandumda Beylikdüzü kapsamında yüzde 59'a yakın bir hayır oyuna ulaştı partimiz. İki dönem arası farklar var. Ekrem İmamoğlu ve Taşkın Özer ilçe başkanlığı dönemi arasında hedef farklılıkları var. Özellikle önümüzdeki seçimlerde aslında bir değişim olup olmadığını göreceğiz.

Kendi başarı hikayemizi anlattık
CHP'nin başarılı olması için sağ seçmenin oyuna da ihtiyacı var. Beylikdüzü CHP bu anlamda birleştirici bir örnek oldu mu? Bu çizgide CHP'ye düşen görev var mı?

Biz bu yaptığımız işi bir kıvılcım olarak adlandırıyoruz. Biz bu anlamda üzerimize düşeni şu şekilde yaptık. Burada bir yerel seçim başarısının öyküsü var ve bu durduk yerde olan bir şey değil. 5 seneden bu yana gerçekleştirilen sistemli bir çalışmanın ürünü olarak oluşmuş bur başarı. Netice itibarı ile bu başarıyı nasıl elde ettiğimizi detaylandırıp biraz diğer ilçelere de anlatmamız lazımdı. Buna göre de çalışmalar yaptık. Türkiye'nin çoğu yerine belediye başkanımızla birlikte gidiyoruz ve elde edilmiş bu başarının ne şekilde elde edildiğini, nasıl çalışılması gerektiğini anlatıyoruz. Direktif verir gibi değil ama biz bunu nasıl yaptık diyerek ilgili sunumlarımızı yaptık. Bu başarı öyküsü ile ilgili 'Benim Sevgili Başkanım' adında bir kitabı çıktı. Onun içerisinde her birimizin görüşlerinin alındığı bir kitabı dağıttık. Genel merkeze bunu bir rapor halinde sunduk. O yüzden örgütlerin daha sıkı çalışarak, belki biraz da Beylikdüzü'nü örnek görerek oradaki seçim başarısı alınırken neler yapıldığını baz alarak çalışmaları başarıya gidecek yol olacaktır.

Başarı hikayenizi dinleyenlerden size dönüşler oldu mu?
Elbette dönenler oldu. Biz artık bu kıvılcımı alev topu haline getirip bütün ülkeye nasıl yayarızın derdindeyiz.

Hava olsun diye söylemiyorum
Beylikdüzü'ndeki başarı hikayenizin bir sır var mı? Varsa bu sırrı özetlemek mümkün mü?

Bunu aslında çok açıklamaya lüzum yok. Belediye seçimlerine kadar ilçe başkanımız sayın Ekrem İmamoğlu idi. O döneme kadar bizim partimizin felsefesi şu oldu. Bir belediye başkanlığıymış gibi çalıştık. Herkesin derdine koştuk. Bizim partimizden veya başka partidendir diye ayrım yapmadık. Belediye başkanı olduktan sonra kendisine önce biz söyledik; Sayın başkanım artık siz belediye başkanısınız. Artık o apoletleri önünüze koyun siz artık herkesin belediye başkanısınız ve herkese eşit hizmet dağıtmak durumundasınız. Daha sonra genel başkanımız da söyledi. Bütün belediye başkanlarımız herkese eşit hizmet verecek diye. Şimdi sosyal demokrat belediyeciliğin çok ciddi örneklerini görüyoruz. Türkiye konuşuyor Beylikdüzü'nü. Bunu hava olsun diye söylemiyorum. Kucaklayıcı bir parti olmanın bilinciyle, sosyal demokrasiye inanmış ve bunun örneğini gösteren bir yapı ile yürümenin sonuçlarını görüyoruz. Biz hiçbir vatandaşımıza hizmet anlamında farklı muamele yapmayız.

Otopark sorunu gündeme gelebilir
Beylikdüzü'nde yapılması gereken, eksik olan ne?

Beylikdüzü'nde en büyük sorun ulaşım. Beylikdüzü'nde otopark sorunu da doğmak üzere. Aslında gerçek sorun kamu kurum ve kuruluşlarından birbirinden habersiz iş ve işlemler yapması. Neyi kastediyorum. Mesela ulaşım bir sorun. Bununla ilgili buradaki vatandaşa soracaksın ne yapılması gerekir diye. Sonra problemi tartışıp yetki alanı dahilinde bunu ilgililere iletmek lazım. Beylikdüzü'nde biz sunu yapıyoruz. Mesela en alt tabandan parti olarak görüşlerimizi belediye başkanlığına iletiyoruz. Belediye başkanlarımız bununla ilgili bir çalışma yürütüyor. Bir öneri geliştirip bunu İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne sunuyor ama daha sonra görüyoruz ki bir uygulama yapılıyor sunulan öneri ile hiç alakası yok. Gelip burada kimseye sorulmamış. Teknik anlamda hiçbir bilgi alınmamış aynen Balık Hali'nde olduğu gibi. 10 bine yakın imza toplandı orada hal yapılmasın diye. Balık Hali'ne gittiğimizde balıkçılar şikâyetçi olduğunu söylüyor. Hali ters yaptılar rüzgar alıyor, yeri yanlış gibi şikayetler var. Kamu kurum ve kuruluşlarının hizmet anlamında orası şu partinin burası bu partinin belediyesi gibi ayrıma gitmemesi lazım. Bu hizmetin hepsi vatandaşa gidiyor. Siyaseten fikri olan ama siyasetin içinde olmayan insanlarımız var. Onlar yaşam mücadelesinde, evine ekmek götürmenin derdinde. En azından bu insanlarımızın hayat standartlarını kolaylaştırmak adına kamu kurum ve kuruluşları ayrım yapmamalı. Bu sorunu aşarsak Beylikdüzü Belediye Başkanı'nın önündeki yetki anlamındaki engelleri kaldırırsak hizmet kat sayısı kat ve kat artacaktır.

Bildiğini okumak olmaz
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ilçelere dağılımın eşit şekilde yapıldığını söylüyor ama...

Dağılım eşit olabilir ama yerel belediye ile tartışılması gerekir. Bildiğini okumak olmaz. Buradaki sorunu İBB'de oturan biri burada bu sıkıntıyı yaşayan insandan daha iyi göremeyebilir. O yüzden o insana bir fikrini sorması gerekir. Öneri istemeli bildiklerini okuduklarında ne olduğu ortada. Biz İBB'ye teşekkür pankartı asmak istiyoruz. Burada bizlere bu hizmeti verdiği için. Neden? İnsanlarımız anlasınlar ki o hizmeti veren İBB diye. Hizmet adı altında kilitledi orayı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi size sormuyor da Beylikdüzü Belediyesi projelerini halka soruyor mu?
Genel anlamı ile zaten halktan gelen tepkileri değerlendiriyoruz. Başkanımız yeri gelince direk olarak muhatap oluyor. Mesela Yaşam Vadisi Projesi’ni sormaya gerek var mı? Toplamda 1 milyon metrekare alan ben buna halkın hayır diyeceğini düşünmüyorum. Ama bazı teknik şeylerin sorulabilir olduğunu düşünüyorum. Genel olarak bu teknik aksaklıklar zaten başkanımıza ve teknik ekiplerine şikâyetler gidiyor. Vatandaş boş durmuyor. Adeta bütün vatandaşlar bir müfettiş gibi sorunlar hakkında belediyeyi bizleri bilgilendiriyor. Bunun üzerine hizmet veriliyor. Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi, Özgecan Aslan Kütüphanesi, Aşık Veysel Salonu, Cemevi yapılacak şimdi, camilerimiz temizleniyor bunları halka sormaya gerek yok elbette.

Muhalefeti takdir ediyoruz
Muhalefetin karşı çıktığı durumlar olduğu gibi ilçeye verilen hizmetlerin açılışında kimi zaman sizleri yanyana görmekte mümkün oluyor. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Yakuplu’da Taziye Evi’ne karşı çıkıldı. Bir anonsu dahi yapılmadı. Belediye başkanımız bunu halka yapıyor. Muhalefetin buna tepki vermesine şaşırdık. Ama tam tersi durumlar da oluyor. Mesela Adnan Kahveci Mahallesi'nde muhtarlık açılışımız oldu muhalefette orada idi bu durum memnuniyet verici bir durum. Özellikle AK Parti bu aralar açılışlara daha sık katılıyor. Eskiden bayram törenlerine de gelinmiyordu maalesef. Ama şimdi geliyor bunu takdir ediyoruz. Biz kendilerini aramızda görmek istiyoruz. Bizde hep gittik davet edilmesek de gittik.  Mesela seçimden önce benzer bir durum Beylikdüzü eski Belediye Başkanı Yusuf Uzun ve şimdiki Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında yaşanmıştı... Davetli değildik ama Uzun Yusuf’u ziyaret ettik. Sonra o da bizi ziyaret etti. Biz Beylikdüzü’nde herkese ulaşmaya çalışıyoruz. Böyle bir mantalite ile yetiştirildik. Bu mantalite ile yolumuza devam ediyoruz. Bizden olmayanlara kendimizi anlatmayı hep sürdürüyoruz. Kendini yaptığın işe vakfedeceksin.

Yönetici sakinleştirip sabretmeli
Ülkede de ilçede de bir şiddet hali var. Bizim gazetemize yapılan saldırılar, sizin aracınıza yazılan tehdit mesajı, Denktaş Heykeli'nde Makarios figürü var diye saldırılması siz bu şiddet ortamını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Şiddet oluyor ama bu normal değil. Bunun kökenlerine inmek lazım. Bugün televizyondan bile örnek alarak şiddet ortamını normal hayata taşıyanlarımız var. Bu ülkeyi yönetenlerin buna en üstten bir tedbir almaları lazım. Her gün cinayet olan bir şiddet toplumu haline geldik. Beylikdüzü’nde de bunlar oluyor. Bunun örneklerini en tepede mecliste bile görebiliyoruz. Bizim çadırımızı yıktılar. Geri çekilin dedim, ben saldırın demedim. Çözülmezse hukuki haklarımızı ararız dedim ve o arkadaşlarımla ben kapı çalışmasına gittim. Yönetici olma sorumluluğu bu. Ben herkesi sakinleştirmeye çalışıyorum. Yöneticiye düşen görev sakinleştirmek, sabretmek. Bugün en üst düzey siyasette bile sert tepkiler var. Bunu düzeltmek için partiler yöneticileri ve vatandaşında buna el atması lazım. Bugün ne olacak diye uyanmaktan genç yaşımızda yorulduk. Umarım bu düzelir. Bunu düzeltmenin yolu başta bu ülkeyi yönetenlerden geçiyor.

Oy vermeyene gelmeyin demem
Gelelim kongre sürecine. İlçe başkanlığı için aday çıktı mı? İlçe kongresine nasıl hazırlanıyorsunuz?

Benim duyduğum bir aday yok. Devam konusunda bir karar almak üzereyiz. Zaten bir delege seçimi yapıldı. Turkuaz liste galip çıkmıştı ama biz onu unuttuk. Bundan sonra biriz, kardeşiz, aynı yolu yürüyoruz mesajı verdik. Biz kardeşiz. Bana oy vermeyenle bir sorunum yok. Kaybedenler yanımıza gelmedi ama hepsi parti üyesi. Gelseler bir şey demem gelin birlikte çalışalım derim. Ama partimize zarar vermek isteyen olursa onunda hep karşısında durduk. Yine omuz omuza verip birlikte hareket edeceğiz. Delege seçimlerinden sonra aday olmaya karar verirsem yine devam edeceğiz ama bizim hazırlıklarımız 2019’a yönelik biz her zaman hazırız.

Farklı bir hedefiniz var mı?
İlçe başkanlığımız için en önemli şey yüzde 60 ve üzeri oylarla yerel seçimi kazanmak. Genel seçimlerde rakip siyasi partimizin önünde farkta açık olursa o şekilde bir seçim kazanmak ve devlet başkanlığı seçiminde partimizin göstereceği adayı o koltuğa oturtmak olur. Biz Beylikdüzü’nde 2009’dan beri, gerçekten yüreği ile mücadele eden çok önemli bir siyasi hareketiz. Bunun meyvesini 2014 yerel seçimlerinde başarı elde ederek aldık. Bu tarihten önce ve sonra hiçbir ayrım gözetmeksizin insanlarımıza neler yaparsak hep birlikte gurur duyabilirizin peşinde koştuk. Gücümüz oldukça menfaat gözetmeden koşmaya devam edeceğiz. 2019’da o bayrak nereye dikilmesi gerekirse o bayrağı biz oraya dikeceğiz.

Beylikdüzü kıvılcımı 2009'da çaktı
Biz 2009 yılında bir kıvılcımı burada çakmışız. O günden beri bu iş gittiği yere kadar gidecek. Bizim niyetimiz bu başarı kıvılcımını bütün ülkeye yayabilmektir. Biz bunun için mücadele veriyoruz. 2019’da bir bayrak var ve bu bayrak nereye dikilmesi gerekiyorsa biz o bayrağı oraya dikeceğiz. Onun için mücadele vermeye devam edeceğiz. Ne görev alacağımız mesele değil önemli olan trenden inmemek hedefe beraber yürümek. Yarın seçim var desinler biz hazırız.

Proje incelemek sizin işiniz mi?
İlçemizde çok yoğun bir kar yağışı olduğunda ben ilçe başkanı olarak dışarı çıktım ve belediye ekiplerine işlerinde kolaylıklar diledim. Bunun fotoğraflarını paylaştık AK Parti Belediye Meclis Grubu'ndan bazı arkadaşlar bu ilçe başkanının işi mi diye beni eleştirdi. Şimdi aynı şeyi AK Parti ilçe başkanı arkadaşımız da yapmış. Önlüğü giymiş üzerine trafik ekipleri ile İBB'nin fotoğrafları paylaşılmış, bir yerde oturup projeleri inceliyorlar. Projeyi inceleme makamı AK Parti İlçe Başkanı değildir. İBB bir proje inceleyecekse oturur yerel belediye ile inceler. O yüzden yapılanlar yanlıştır va aşacağız kısmetse.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.