Örgüt isterse tekrar aday olurum

Örgüt isterse tekrar aday olurum
24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle gazetecilerle bir araya gelen CHP Avcılar İlçe Başkanı Erdal Nas, ilçe gündemine ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Gelecek aylarda ilçede gerçekleştirilecek başkanlık seçimleri için yeniden aday olup olmayacağı yönündeki soruları cevaplayan Nas, “Biz de aday olunmaz, aday gösterilir. Örgütümüz isterse tekrar başkanlığa talip oluruz” dedi

24 Temmuz Basın Bayramı sebebiyle CHP Avcılar İlçe Başkanlığı'nda basın mensuplarına kahvaltı veren İlçe Başkanı Erdal Nas, gazetecilerin hak ve özgürlüklerini her zaman önemsediklerini ve gazetecilerle her fırsatta bir araya gelmeye çalıştıklarını söyledi. İstanbul Gazeteciler Dernek (İGD) Başkanı Mehmet Mert ve CHP Avcılar Belediye Meclis üyelerinin de katıldığı toplantıda, basında sansürün her zaman önüne geçilmesi gerektiğini belirten Nas, bu anlamda CHP Avcılar İlçe Örgütü olarak her zaman üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getireceklerini söyledi.

Avcılar'da tarih yazıldı
Kahvaltının ardından gazetecilerin ilçe gündemine ilişkin sorularını da yanıtlayan Nas, CHP'nin Avcılar'da tarihi bir başarı elde ettiğini belirterek 23 Haziran seçimlerini anımsattı. 31 Mart seçimine kıyasla CHP'nin Avcılar'da 23 Haziran seçiminde oyunu çok daha fazla arttırdığını belirten Nas, “İstanbul'da partimizin en çok oy aldığı ilçeler arasında yedinci sıradayız. Oy artışı anlamında ise İstanbul'da ikinci veya üçüncü sıradayız. Yine ilçemizdeki 10 mahallemizin 10'unda da CHP olarak iktidar olmayı başardık. Bu anlamda Belediye Başkanımız Turan Hançerli'ye ve İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu'na teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Hemşehrici bir tutum yok
CHP Avcılar İlçe Örgütü'nde ağırlıklı olarak Tokatlı, Sivaslı, Tuncelili, Malatyalı ve Karslı üyeler olduğuna dikkat çeken basın mensuplarının farklı memleketlerden olan isimlerin ilçede yer bulamadığı yönündeki eleştirilerine de cevap veren Nas, “Bu fikre katılmıyorum. Biz de hemşehrici bir tutum yok. Bu ilçelerdeki nüfus yoğunluğu ile orantılı bir durum. Avcılar'da Tokatlı, Sivaslı arkadaşlarımız nüfus bakımından çoğunlukla. Büyükçekmece'ye gidin orada Karadenizli arkadaşlarımız çoğunlukta, Çatalca'ya gidin orada başka bir nüfus yoğunluğu var. Dolayısıyla bu durumun bundan ibaret olduğunu düşünüyorum” dedi.

Belediye ile uyum içindeyiz
Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli ile ve belediyeyle uyum içerisinde olduklarını belirten Nas, “Bizim belediyeyle aramızda siyasi bir rekabet ortamı olamaz. Biz partimizi öncelik alan bir anlayışa sahibiz. Böyle ikiricikli bir tutum sergilemenin doğru olduğunu düşünmüyoruz. Belediyelerle, ilçe örgütleri arasındaki kavgalardan yıldık. Bizler buna imkan vermeyeceğiz. Amacımız belediye başkanımızı her anlamda desteklemek ve arkasında durmak. Kendisinin bir başarı hikayesi var. Bu hikayenin devam edeceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Biz de aday olunmaz gösterilir
Yaklaşan ilçe kongresinde yeniden aday olup olmayacağı yönündeki iddiaları da cevaplayan Nas, “Kongre tarihi henüz netleşmedi ama netleşecektir. Bizim partimiz de öncelikle aday olunmaz aday gösterilirsiniz. Aday olmak demek ayıp sayılır. Benim bakış açım böyledir. O günler geldiğinde parti örgütümüz, üyelerimiz arzu ederse tekrar aday oluruz. Başka bir arkadaşımız çıkar destek görürse biz de destekleriz, çekiliriz. Bizim için aslolan partinin başarısıdır” ifadelerini kullandı. Anıl Boduç

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.