Otobüste çarşaflı kadına hakaret eden kişi gözaltında

Otobüste çarşaflı kadına hakaret eden kişi gözaltında
Kocaeli'de yolcu otobüsünde çarşaflı kadına sözlü tacizde bulunup hakaret ettiği ileri sürülen şüpheli gözaltına alındı.

Şehir içi yolcu taşımacılığı yapan otobüste çarşaflı bir kadına sözlü tacizde bulunulan görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından soruşturma başlatıldı.

Polis ekipleri, kimliği tespit edilen şüpheli kadın M.D.G'yi (52) gözaltına aldı.

Vali Seddar Yavuz da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İlimizde toplu taşıma aracında bir vatandaşımızın giyim tercihine ilişkin sözlü hakaret ve saldırıda bulunan M.D.G. adlı zanlı tespit edilerek güvenlik birimlerimizce gözaltına alınmıştır. Bireysel hak ve özgürlükleri korumaya kararlıyız." ifadelerine yer verdi.

Kocaeli'de, çarşaf giydiği için hakarete maruz kaldığı iddia edilen N.T., emniyete gelerek M.D.Y. hakkında şikayetçi oldu.

ŞİKAYETÇİ OLDU

Kocaeli'de, çarşaf giydiği için hakarete maruz kaldığı iddia edilen N.T., emniyete gelerek M.D.Y. hakkında şikayetçi oldu. N.T. ifadesinde kadının, "Sen nerelisin, sen Suriyeli misin?" dedikten sonra küfür ve hakaret ettiğini söyledi.

SERBEST KALDI

Şikayet üzerine harekete geçen polis ekipleri, videodaki M.D.Y. isimli kadını gözaltına aldı. Şüpheli M.D.Y. polise verdiği ifadesinde, çarşaflı kadına soru sorduğunu ve cevap vermediği için Suriyeli olduğunu düşündüğünü söyledi. Cevap vermediği için sinirlendiğini belirten M.D.Y. çarşaflı kadına "Nerelisin?" diye tekrar sorduğunda cevap alamayınca tartıştığını söyledi.

M.D.Y. hakkında, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan işlem yapıldı. M.D.Y. emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

İlgili Haberler

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.