Oyunları bozduk

Oyunları bozduk
Esenler, Avrupa yakasında Cumhurbaşkanlığı Seçimleri'nde Recep Tayyip Erdoğan’a, Milletvekili Seçimleri'nde ise Cumhur İttifakı'na en çok oyu veren ilçe oldu. Kutlamalara katılan Belediye Başkanı Göksu, “Bu topraklar üstünde oynanan oyunları bozduğumuz günün başlangıcını yapıyoruz” dedi.

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Esenler'den Recep Tayyip Erdoğan'a yine büyük destek geldi. 296 bin 833 seçmenin bulunduğu Esenler'de Erdoğan 180 bin 627 oy aldı. Esenler bu oy oranıyla İstanbul genelinde, yüzde 68.07 alan Sultanbeyli’nin ardından ikinci oldu. Avrupa yakasının da birincisi oldu.

Milletvekili seçimlerinde ise Cumhur İttifakı, Avrupa yakasında yine en çok oyu Esenler’den aldı. AK Parti'ye yüzde 56.7, MHP'ye ise yüzde 10.8 oy veren Esenler, İstanbul genelinde yine Sultanbeyli’nin ardından Cumhur İttifakı’na en çok destek veren ikinci ilçe oldu.

Dörtyol Meydanı'nda kutlama
Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından yüzlerce Esenlerli, Dörtyol Meydanı'nda kutlama yaptı. Kutlamalara AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Benli, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, MHP Esenler İlçe Başkanı Suat Yılmaz da katıldı. AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Esenler'in vefasını bir kez daha gösterdiğini belirterek, "Bugün Recep Tayyip Erdoğan'a öyle bir destek oldunuz ki, Allah hepinizden razı olsun. Bugün Esenlerimiz yüzde 67 ile muhteşem bir destek verdi, Avrupa yakasının birinci ilçesi oldu. Esenler hep vefakârdı, bugün yine bunu gösterdi. Bugün milletine güvenenler kazandı" dedi.

Zafer şarkısı söyleniyor
Esenler'deki coşkulu kalabalığa seslenen Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Bugün Dörtyol Meydanı'nda yeni bir tarihin, yeni bir ışığın ve yeni bir bereketin başlangıcını yapıyoruz. Biz bugün aslında yeryüzündeki zalimlerin, okyanus ötesindekilerin, Avrupa'nın değişik yerlerindekilerin, siyonist İsrail'in, bu topraklar üstünde oynanan oyunları bozduğumuz günün başlangıcını yapıyoruz. Bugün sadece Esenler değil bugün Kudüs, Somali, Sudan, Arnavutluk, Bosna Hersek zafer şarkısı söylüyor. Bugün çok önemli bir dönüm noktasında bir zafer kazandık. İstanbul'da Avrupa yakası birincisi olarak Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'a en yüksek desteği vererek yine zirveye çıkardık. Siz bugün tarihe şahitlik ediyorsunuz, şahitliğiniz hayırlı olsun” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.