Park alanı bataklık oldu

Park alanı bataklık oldu
Beylikdüzü Belediyesi'nin Kavaklı Mahallesi Batı Trakya Bulvarı'nda yeşil alan olduğu iddia edilen bir alanı imara açmak istemesi tepki topladı. Kararı vatandaşlarla birlikte protesto eden Kenan Balcı, "Burayı bataklığa çevirdiler. Burası 20 senedir park alanı ama şimdi burayı imara açmaya çalışıyorlar" dedi

20 yıldan beri park alanı olan 454 ada 1 parselin satılmaya çalışıldığını iddia eden Balıkçı Kenan Balcı, "Beylikdüzü Belediyesi dükkanımızın önünde bulunan yeşil alanı satmaya çalışıyor. Burası Beylikdüzü’nün merkezi Batı Trakya Bulvarı. Belediye ekipleri dükkanımızın önünde bulunan 20 senelik taşları söktü. Burayı bataklığa çevirdiler. Burası 20 senedir park alanı ama şimdi burayı imara açmaya çalışıyorlar. Çocuklarımızın geleceğini yok ediyorlar" açıklamasını yaptı.

İBB'de reddedildi
5 senedir atıl ve bataklık halde bulunan yeşil alanın çevre sakinleri için adeta işkence haline geldiğini belirten Balcı, "Yeşil alanı, imara açmak için Beylikdüzü Belediyesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne önerge sundu. Bu önerge reddedildi. Fakat Beylikdüzü Belediyesi yeniden bu alanı imara açmak için önerge sundu. Buradan yetkililere sesleniyorum. Lütfen geleceğimiz olan çocuklarımızın geleceği olan yeşil alanlarımızı imara açmayalım. Birilerine peşkeş çekmeyelim" şeklinde konuştu.

Ceketimizi alıp gideriz
Bu alanın kimsenin tapulu malı olmadığını sözlerine ekleyen Kenan Balcı, "Burası halkın yeri. Balıkçı Kenan için burası önemli değil. Biz mağdur olmuşuz önemli değil. Dükkanımı zaten 5 senedir kapalı. Ceketimizi alıp gideriz. Burasının torunlarımızın torunlarına kalması lazım. Her şeyi satabilirsiniz. Şapkanızı, evinizi satabilirsiniz. Ama ceketinizi satamazsınız. Burasıda çeket gibi kış gelir, kar yağar soğukta kalırsınız. Bugün burası imara açılır satılırsa yarın burası gibi birçok yer imara açılır" dedi.

İnsanlar nefes alsın
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın her fırsatta, "Yeşil alanlarımızı arttıralım" çağrısı yaptığını hatırlatan Balcı, "Ağaçlarımızı artıralım. İnsanlar nefes alsın. Ama burada yeşil alanı yok etmeye çalışıyorlar. Çocuklarımızın torunlarımızın geleceğini ellerinden almaya çalışıyorlar. Bu talana dur diyelim. Elimizdeki belgelerin hepsinde buranın park alanı olduğu mevcut. Dünyanın neresinden bakarsanız bakın buranın park alanı olduğunu göreceksiniz. Ama maalesef ki bu park alanımızı elimizden almaya çalışıyorlar ama buna dur diyeceğiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.