Plastik poşete karşı file çanta

Plastik poşete karşı file çanta
Plastik kullanımının azaltılması için getirilen “Poşet Kanunu” ile plastik poşetlerin ücretli olmasıyla Küçükçekmeceli kadınlar harekete geçti. Küçükçekmece Belediyesi Hünerli Eller Çarşısı’ndaki kadınlar bez torba, file ördü

Atakent’te bulunan Hünerli Eller Çarşısı’nda bez torba ve file yapan kadınlar soğuk havaya rağmen çalışmalarını hızla sürdürdü. Ev ekonomisine katkı yapmak amacıyla evden getirdikleri kumaşlar ve örgülerle bez torba, file yapan kadınlar, Plastik kullanımının azaltılması noktasında önem taşıyan bez torbalarla aynı zamanda çevreye de katkı sağlamayı amaçlıyor.

Kirliliğe karşıyız
Plastik poşetlerin kalkmasını isteyen Nadire Odacılar, “Burada file örmeye başladık. Daha önceden başladık bu işe. Hünerli Eller Çarşısı olarak el birliğiyle file imalatına geçtik. Kirliliğe karşıyız. Plastiğin dönüşümü olmuyor. Bunu poşet ile başlattıysak devamı gelir diye düşünüyoruz. Kalkmasını istiyorum ve ben kullanmamaya da başladım. Buranın reklamı olsun istiyoruz. Daha çok gelsinler, filelerimizi görsünler. Biz onlara, onlar bize destek olsunlar” dedi.

Keyifli bir çalışma
Yaptıkları file ve bez çantaları satacaklarını belirten Füsun Yıldırım ise, “Son derece nostaljik ve keyifli buluyorum bu çalışmayı. Çok da memnunum bu ortamda olmaktan. Hem bizim için güzel bir uğraş oluyor, hem de alınmış doğru bir karar. Bunu destekliyorum. Arkadaşlarımızla böyle bir ortak çalışma yürütüyoruz. Daha sonrasında buraya gelen ziyaretçilerimizin beğenisine sunacağız. Oldukça keyifli” diye konuştu.

Fileyle sınırlı değil
Ücretli plastik poşet uygulamasının faydalı olduğunu belirten Serap Kazancı da, “Faydalı olduğunu düşünüyorum. Bugünkü etkinliğimiz file örme ama sadece fileyle sınırlı değil. Örgü örmeyi bilmiyorum diyebilirler. Evdeki eski gömleklerimizden, eteklerimizden kalan kumaşlardan çantalar yaparak değerlendirebilirler. Eli iğne tutan herkes bu işi yapabilir” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.