Ramazan ayı kardeşlik ayı

Ramazan ayı kardeşlik ayı
Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün,ilçede görev yapan müftü ve diyanet görevlileriyle buluştu.İftar sonrasında birlikte oruç açan Akgün,yaptığı konuşmada,Ramazan ayının paylaşım ve kardeşlik ayı olduğunu söyledi.

Büyükçekmece Belediyesi, ilçenin her mahallesinde iftar sofraları kurarak vatandaşlarla bereketi paylaşıyor. Bu sofralardan biri de Albatros Restaurant’ta kuruldu. Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, bu kez de ilçede görev yapan müftüler ve diyanet görevlileriyle orucunu açtı. Başkan Akgün’ün Büyükçekmece  Albatros Restaurant’ta din görevlileri için verdiği iftar yemeğine Büyükçekmece Müftüsü İrfan Üstündağ, Belediye Meclis Üyesi Ahmet Şahin ve Belediye Başkan Danışmanı Reşit Oral da katıldı.


Paylaşım ayı kardeşlik ayı olur
Ramazan ayının ilk gününden itibaren her akşam en az 2 bin kişiyle iftar sofrasını paylaştıklarını belirten Başkan Dr. Hasan Akgün şu şekilde konuştu: “Mübarek Ramazan ayının güzelliğini ve paylaşımını yaşamaya çalışıyoruz. Akşamları özellikle teravih namazı öncesinde imamlarımızı, 
hocalarımızı dinliyoruz. Ramazan ayı af ayı, kurtuluş ayıdır ama durup dururken kurtuluş ayı, af ayı olmaz. Vecibelerini yerine getirirseniz olur. Fakir fukarayı bu mübarek ve paylaşım ayı dediğimiz Ramazan ayında koruyup kolladığımız zaman ve onlarla lokmamızı, suyumuzu, çorbamızı paylaştığımız zaman o ay paylaşım ayı, kardeşlik ayı olur. Vatandaşlarla ilgili sizlerden aldığımız yardımlarla Ramazan ayında gerçekten çok ciddi bir paylaşım yapıyoruz. Binlerce insanımızla kucaklaşıyor, onbinlerce Büyükçekmeceli ile birlikte iftar açıyoruz. Allah tekrar mübarek Ramazan aylarında bir araya gelerek aynı sofra etrafında iftar etmeyi hepimize nasip eylesin. Allah hepimizin hanelerine bereket, vücutlarına sağlık, ceplerine bereket nasip eylesin. Geçen sene bizimle burada iftar edip bugün aramızda olmayan ebediyete intikal eden bütün din kardeşlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Allah iftarımızı, Ramazanımızı kabul etsin.” 
 

ANIL BODUÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.