Raporlu yıkım!

Raporlu yıkım!
Avcılar Belediyesi depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle Denizköşkler Mahallesi'nde 10 dairelik bir binayı yıktı. Bina sakinleri yıkım için kendilerine tebligat yapılmadığını savunarak, “Sözde çürük raporuyla binamızı bir müteahhide peşkeş çektiler” iddiasında bulundu

Denizköşkler Mahallesi Dr. Sadık Ahmet Caddesi'nde Avcılar Belediyesi 10 dairelik bir binanın yıkımını gerşçekleştirdi. Mahkemelik olan binanın yıkımına vatandaşlar tepki gösterirken belediye yetkilileri binanın depreme dayanıksız olduğunu savundu. Binada oturan kiracılardan Ulaş Çelik Durmuş, belediyenin elinde hiçbir mahkeme kararı olmadan yıkım yaptığını savunarak, "Sadece bir ihbarname ile bu yıkım gerçlekleştiriliyor. Daha önce belediye yetkilileri bana 2 bin TL para karşılığında yukardaki mülk sahiplerinin bazılarından şikayetçi olmamı istedi. Ben de bunu kabul etmediğim için şimdi yıkım yapıyorlar" iddiasında bulundu. 
Can güvenlikleri yok
Belediyeden yapılan açıklamada ise bina sahibininin Kaymakamlığa şikayette bulunduğu belirtilerek, "İlgili bina kiracılar tarafından işgal edilmiştir. Evsahibi işgalcilerden kurtulamadığı için şikayette bulunmuştur. Bunun üzerine, bina da depereme dayanıksız olduğu için yıkım yapılmıştır" ifadeleri kullanıldı. Belediyede çalışan İnşaat mühendisi Ali Erdoğan ise binanın 10 Şubat 2016 tarihinde risk raporunun kesinleştiğini belirterek, "O günden beri yıkım için tebligat yapıyoruz. Bir kısmı binayı boşalttı. Kalanları çıkarmak için uğraştık. Çünkü can güvenlikleri tehlikede. Her seferinde yürütmeyi durdurma kararı aldırdılar.  Nihayet bütün davalar sonuçlandı. Onların ve mahallenin can güvenliği için yıkmak zorundayız" açıklamasını yaptı. 
Kirişlere zarar verdiler
Yıkım yapılan binada daire sahibi olan Serdar Beyaztaş ise iki yıl önce bir müteahhidin yan bina sahipleri ile anlaştığını belirterek, “Orası kurtarmayınca bahçemize tanker sokarak apartmanımızın kirişlerine zarar verdiler. Sonra binamızı çürüğe çıkardılar. Biz de mahkemeye gittik. Binamızda oturan sadece 65 yaş üzeri 3 kişiyi notere götürerek sözleşme yaptılar" dedi. Belediyeden kendilerine hiçbir tebligat gelmediğini belirten Beyaztaş, “6 Haziran'da belediye evimize baskın yaptı. Karga tulumba her şeyi alıp götürdüler. Kalan eşyalarımızı da şimdi aldılar" ifadelerini kullandı. 
Altınlarımız zabıtada!
Eşyaları ile birlikte dışarda kaldıklarını dile getiren Beyaztaş, "Avcılar Belediyesi yan blokun müteahhidine bizim binamızı peşkeş çekti. Belediye Başkanı Handan Toprak'ın da bütün bunlardan haberi var. Eşim sayın Başkan'a gitti. Şikayette bulundu. Ama hiçbir şekilde yardım etmedi" dedi. Belediyenin kendilerine kalacak hiçbir yer göstermediğini de ifade eden Beyaztaş, bütün ziynet eşyalarının zabıta tarafından götürüldüğünü iddia etti. 

Eşyalarımızı bile alamadık!
Kendisinin avukat olduğunu belirten Mustafa Kıran isimli bir başka vatandaş ise yıkımın usulsüz olduğunu savunarak, “Binamızın ruhsatı var. Zabıtanın elinde yıkım kararı yok. Herhangi bir tebligat da yapmadılar. Ama onlar da ısrarla tebliğ ettiklerini söylüyorlar. 2015 yılında binanın risk raporu hazırlanmış ve belediyeye sunulmuş. Bu rapordan 6 gün sonra lisans belgesi alınmış. Şu anda ise binamız yıkılıyor, bizi alana bile sokmuyorular” dedi. Yıkılan binada toplam 10 daire olduğunu ifade eden Kıran, “Eşyalarımız almak için bile müsaade 
etmediler” diye konuştu. 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum