Rehberiniz Atatürk olsun

Rehberiniz Atatürk olsun
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı çocuklarla birlikte kutlayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, “Sevgili çocuklar bütün hayatınız boyunca rehberiniz Mustafa Kemal Atatürk ve onun göstermiş olduğu aydınlık yoldur. Asla bu yoldan ayrılmayın” dedi.

Türkiye’nin yedi bölgesindeki köy okullarından gelen çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Büyükçekmeceli çocuklarla birlikte kutladı. Büyükçekmece Belediyesi’nin ‘7 Renk Büyük Ahenk’ projesiyle unutamayacakları bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlayan olan 150 köy çocuğuna, sanatsal ve kültürel anlamda hayallerini gerçekleştirme imkânı sunuldu. Belediye binasının önünde gerçekleştirilen etkinlikte Türkiye’nin yedi bölgesindeki, 8 köy okulundan gelen olan çocuklar, 23 Nisan’da Büyükçekmece Belediyesi Yeni Hizmet Binası’nda kendi yaptıkları resimleri sergilemenin yanı sıra belediye binası meydanında da dev bir Türk bayrağı ve Atatürk portresi çizdi.

Anadolu Büyükçekmece'de 
Büyükçekmece Belediyesi’nin ‘7 Renk Büyük Ahenk’ projesine Kars Sarıkamış’tan Karaurgan Köyü İlkokulu, Hayat Kırıkhan’dan Ceylanlı Köyü İlkokulu, Adapazarı Kaynarca’dan Turnalı Köyü Hacı Osman Akgün İlkokulu, Muğla’nın Gümüşlük Köyü Kemal Durmaz İlkokulu, Trabzon’dan Araklı Köyü Çankaya İlkokulu, Şanlıurfa Siverek’ten Yoğunca İlkokulu, Van’ın İpekyolu Köyü Yunus Emre Ortaokulu ve Çanakkale Gelibolu Sanat Derneği öğrencileri katıldı Şenliğin paydaşı olan özel okullar ise Akademi Koleji, Bahçeşehir Koleji, Batıkent Koleji, Cihangir Okulları, Doğa Koleji, Mektebim Okulları, Mimarsinan Koleji ve Okyanus Koleji oldu.

Ülkemizi daha ileri götürün
Çocuklarla bir araya gelen ve ulusal egemenliğin öneminin altını çizen Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, “Bu vatanı bize armağan edenlerin aziz hatıraları önünde sevgi ve saygıyla eğiliyoruz. Ruhları şad mekânları cennet olsun. Sevgili çocuklar bütün hayatınız boyunca rehberiniz  Mustafa Kemal Atatürk ve onun göstermiş olduğu aydınlık yoldur. Asla bu yoldan ayrılmayarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin Atatürk'ün göstermiş olduğu muasır medeniyet seviyesine çıkartmak için sizde her türlü güç mevcuttur. Bu yoldan ayrılmayacağınıza, ülkemizi daha ileri götürüp demokrasimizi daha da büyüteceğinize inancımız tamdır. 23 Nisan 1920 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 98. yılı kutlu olsun” dedi.

Yılsonu gösterisi nefesleri kesti
Kültür ve sanat kenti Büyükçekmece, BEYDANS’ın 2017-2018 üçüncü yılsonu halk dansları gösterisine ev sahipliği yaptı. Gecede konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece’nin kültür ve sanat hayatına katkı yapan BEYDANS’a teşekkür etti. Büyükçekmece Belediyesi ve Büyükçekmece Bey Dans Eğitim Merkezi işbirliğiyle Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen yılsonu etkinliğinde Silivri Yöresi, Karadeniz Yöresi, 7 Yöre Halk Dansları, Zeybek ve Roman Dansları gösterimi sahnelendi. Bey Dans Eğitim Merkezi dansçılarının nefes kesen dans gösterilerine Büyükçekmece halkının ilgisi de yoğun oldu.

Sanatın yanındayız
Gecede konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, kültür ve sanat kenti Büyükçekmece’de her geçen gün çok daha da başarılı etkinliklere imza atıldığını kaydederek; “Bu yıl 19’uncusunu düzenleyeceğimiz Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali, bir dünya festivali olarak ilçemizin kültür ve sanat alanında gelişmesine büyük katkı sağlamıştır. Artık tüm dünya, bu festival sayesinde Büyükçekmece’yi kültür ve sanat kenti olarak tanıyor. Dünya Festivaller Birliği tarafından 5 kez “Dünyanın En İyi Festivali” ödülüne layık görülmesi de bu başarının göstergesidir. Biz bu festivalde sadece halk danslarını değil, tüm dünya halklarının kültürlerini buluşturuyoruz. Büyükçekmece’nin kültür ve sanat alanındaki bu başarısının ardında siz gençlerimiz ve Büyükçekmece ailemiz var. Bugün burada sergilediğiniz muhteşem yılsonu gösterisi de bunun güzel bir örneğidir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada sanatın ve sanatçının her zaman yanında olacağız. Büyükçekmece’nin kültür ve sanat hayatına katkı sağlayan Bey Dans Eğitim Merkezi’ne teşekkür ediyorum” diye konuştu.

57. Alay’ın izinde!
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve gaziler ile birlikte bir kez daha 57. Alay Vefa Yürüşüne katılma üzere Çanakkale’ye gitti. Başkan Akgün ve Büyükçekmece heyeti bu yılda geleneği bozmayarak 57. Alay Vefa Yürüyüşünün ardından Çanakkale Şehitliği’ni ziyaret ederek, Çanakkale şehitleri için saygı duruşunda bulunacak.

Törene katılacaklar
25 Nisan Çarşamba günü gerçekleşecek olan Çanakkale Kara Savaşları’nın 103. yıldönümü anma törenlerine bu yılda Büyükçekmece heyeti damga vuracak. Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve gazilerden oluşan Büyükçekmece heyeti, Çanakkale şehitlerini anmak ve 57. Alay yürüyüşünü gerçekleştirmek için Çanakkale’ye gitti. Büyükçekmece heyeti, 25 Nisan’da kılınacak sabah namazının ardından Conkbayırı’na kadar 57. Alay’ın izinden yürüyecek. Conbayırı’nda düzenlenecek olan Çanakkale Kara Savaşları’nın 103. Yıldönümü anma törenlerine katılacak olan Başkan Akgün ve Büyükçekmece heyeti, şehitliklere ziyaret gerçekleştirecek.

İstediğimiz gibi kutlayamıyoruz!
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın tüm Türkiye’nin ortak paydası olan çok önemli bir bayram olduğuna vurgu yaparak; “Maalesef ki böylesine önemli bir bayramı istediğimiz seviyede kutlayamıyoruz” dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Büyükçekmece’de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı’na çelenk takdimin ardından Kültürpark Anfi Tiyatro’da düzenlenen törenlere Büyükçekmece Kaymakamı Dr. Mehmet Özer, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün yanı sıra belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İçimiz buruk
Okulların, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na yönelik olarak hazırladıkları etkinlikleri izleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 98. yılı kutlama törenlerinin hareketli geçtiğini ancak istenen seviyede olmadığına dikkat çekerek, “Arzu ettiğimiz seviyede bir kutlama olmadığı için içimiz biraz buruk. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın eski yıllarda olduğu gibi meydanlarda çok daha görkemli kutlamak isterdik. Okul bahçeleri ve küçük alanlara bu önemli bayramın sıkıştırılmaması lazım. Büyükçekmece’de 23 Nisan genel anlamda iyi kutlanmaktadır. Çocuklarımız Büyükçekmece’de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kendilerine armağan ettiği bu güzel bayramı sevinçle kutluyor. Bu açıdan emeği geçenleri kutluyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 98. Yıldönümü ülkemize kutlu olsun” ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.