Restorasyon tamamlandı, yarın açılacak

Restorasyon tamamlandı, yarın açılacak
İBB tarafından restorasyonu yapılan Sultan II.Mahmud, Sultan Abdülaziz ve Sultan II.Abdülhamid Han’ın türbesindeki çalışmalarda sona gelindi. Yaklaşık 3 milyon TL harcanan restorasyon çalışmaları sonrası türbe Sultan II. Abdülhamid’in 100. ölüm yıl dönümü olan cuma günü açılacak

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal, İBB tarafından restorasyonu gerçekleştirilen Sultan II. Mahmud, Sultan Abdülaziz ve II. Abdülhamid Han ile birlikte 19 hanedanın medfun olduğu türbede restorasyon çalışmalarını inceledi. Uysal’a İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de eşlik etti. Coşkun Yılmaz’ın türbe hakkında bilgi aktarımından sonra restorasyon çalışmaları incelendi. Yapılan çalışmalarla ilgili olarak yetkililerden bilgi alan Başkan Uysal, türbede okunan Yasin-i Şerif’i dinledi ve dua etti.

İstanbul'u yeniden inşa etti
İnceleme sonrasında açıklama yapan Uysal, “II. Abdülhamid Han önemli padişahlarımızdan biri olmasının yanında, İstanbul’un yeniden imarı, yeniden inşası adına zamanında önemli eserler ortaya koymuş bir tarihi bir şahsiyettir” dedi.
Türbenin daha çok II. Abdülhamid Han Türbesi olarak bilindiğini ama türbede üç önemli Osmanlı Padişahının kabri olduğunu hatırlatan Uysal, “II. Abdülhamid Han Osmanlı Padişahı olması yanında İstanbul’un yeniden imarı adına, yeniden inşası adına da çok önemi bir isim. İstanbul’un yeniden inşasına baktığımızda bu isimlerin başında II. Abdülhamid Han’ı görürüz. Bizler de II. Abdülhamid Han’ı daha iyi tanımak daha iyi anlamak adına ölümünün 100.yıl dönümünü vesile saydık. İBB olarak bu hafta içerisinde önemli organizasyonlar yapacağız” dedi.

Geçmişimizi iyi okumalıyız
Türbede yapılan restorasyonun titiz bir çalışma ile yürütüldüğünü ve Cuma gününe ziyaretçilere açılacağını ifade eden Uysal, “İstanbul’un yöneticileri olarak bu tür işlerin önemli görevlerimizden olduğunu düşünüyorum. Geleceğimizin daha doğru planlanması adına geçmişimizi iyi okumamız gerekiyor. İstanbul’da eğer yeniden bir şehirleşme nasıl olmalı dersek önce geçmişimize bakıp geçmişimizde yapılanları iyi değerlendirmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.