Sağanak mağduru Eminönü esnafına kredi müjdesi

Sağanak mağduru Eminönü esnafına kredi müjdesi
Cumartesi günü İstanbul'da etkisini gösteren sağanak yağışın ardından meydana gelen sel sularıyla birlikte sahip oldukları tüm birikimleri ellerinden giden Eminönü esnafına Cumhurbaşkanı Erdoğan yardım eli uzattı. 100 bin liraya kadar sıfır faizli ve 1 yıl geri ödemesiz kredi verilecek.

Cumartesi günü etkili olan sağanak yağışta sel sularının bastığı Eminönü Meydanı'nda bulunan alt geçit esnafı, dükkanlarını temizlerken, kullanılabilecek ürünleri tek tek ayırarak toparlanmaya çalışıyor. Alt geçit yaya trafiğine kapatılırken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri ise alt geçit zemininin bakım ve onarımını yapıyor.  

“BİZE CAN SUYU OLACAK”
Alt geçitte giyim mağazası bulunan Özkan İnce, "Bu inşallah bize bir can suyu olacak. Çabuk faaliyete geçerse olacak tabii. Onun dışında burasının işlemleri çok uzun sürerse yine zarar göreceğiz. Bir an önce burasının faaliyete geçmesi gerekiyor. Verdikleri sözler de can suyu olacak tabii inşallah. Maddiyi geçtik, moralim bozuk. Sürekli bunları yaşamak. Allah razı olsun bu seferki selde bir şeyler yapıyorlar. Önlem almaya çalışıyorlar. Deniz seviyesinin altındayız. Burada sürekli bakım olması lazım. Kontrol edilmesi lazım, çünkü buradan bir sürü insan geçiyor. Açıldıktan sonra insanları korku sarmazsa iyidir" ifadelerini kullandı.

Ayakkabı dükkanı olan Bülent Han da  "Allah razı olsun yardımcı olmaya çalışıyorlar. Teşekkür ederiz. Herkes yardımcı oluyor. İllaki rahatlatacak tabii. Şu an gördüğünüz gibi içerisi bomboş bütün mallar gitti. İnşallah bundan sonra böyle bir şey yaşamayız. Krediye başvuru yapacağız başka türlü dönme şansımız yok.” diye konuştu.

“KREDİYİ KULLANIP SERMAYE YAPACAĞIZ”
Bir başka esnaf Saadettin Çöten ise, "Toparlanmaya, yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz. Krediyi kullanmayı düşünüyoruz. Çok iyi bir şey. Yardımcı olmaları sevindirici bir şey” dedi. Ayakkabı dükkanı olan bir diğer esnaf ise, "Yardımda bulunmaları esnaf için daha iyidir. En azından zararını karşılamış oluyorsun. Krediyi mecbur kullanmak zorundayız. Tezgahımız bile kalmadı. Malların hepsi telef oldu. Kredi alıp kullanılacak.” şeklinde konuştu.

Bujiteri dükkanı bulunan İlhan Çetinkaya ise, "Sermaye kalmadı. Mecbur krediyi kullanıp sermaye yapacağız. Piyasaya olan borçlarımızı ödeyeceğiz. Öyle devam edeceğiz. En azından bir sermaye bir de faizsiz olduğu için çok iyi olur. Teşekkür ederiz” dedi. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.