Sağlıklı çocuklar sağlıklı gelecek

Sağlıklı çocuklar sağlıklı gelecek
Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, Dünya Görme Günü’nde ücretsiz yapılan tarama sonucu göz kusuru tespit edilen çocuklara gözlüklerini teslim etti. Alatepe, “Sağlıklı çocuklar sağlıklı bir gelecek demektir” dedi.

Esenyurt Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün uluslararası gözlük firması Essilor ile birlikte düzenlediği Dünya Görme Günü etkinliği çerçevesinde çocuklara ücretsiz göz muayenesi yapılmıştı. Muayenede göz kusuru tespit edilen 50 çocuğa firmanın temin ettiği gözlükler Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe tarafından teslim edildi. Esenyurt Belediye Başkanlığı makamına gelen çocuklara numaralı gözlükler dışında güneş gözlüğü, çocuk dergisi ve çeşitli hediyeler verildi. Başkan Alatepe, göz sağlığının önemli olduğunu belirterek miniklere gözlerine dikkat etmeleri gerektiğini söyledi. Dünya Görme Gününde Özel Birinci Göz Hastanesi’nde düzenlenen etkinliğe Esenyurt Alpaslan İlkokulu’ndan öğrenciler aileleriyle birlikte katılmıştı. Ücretsiz göz muayenesi yapılan çocuklar daha sonra onlar için hazırlanan palyaço gösterileri, yüz boyama gibi etkinlikleriyle eğlenmişti.

Halkın talepleri önemli
Her zaman halkın taleplerine öncelik verdiklerini ve vatandaşlardan gelen isteklere yönelik çalışmalar yaptıklarını anlatan Başkan Alatepe, çocuklar gibi ilçe halkının sağlığını da önemsediklerini söyledi. Alatepe, “Sağlıklı çocuklar sağlıklı bir gelecek demektir. Biz de nesillerimzin sağlıklı kalması için onların ihtiyaçlarına hızlı bir şekilde cevap veriyor ve yardımcı olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Esnaflar da ihmal edilmedi
İlçede gerçekleştirilen sağlık hizmetleri gibi ruhsat işlemleri tamamlanan esnaflara da ziyaretler yapılmaya devam ediliyor. Geçtiğimiz günlerde Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Togay Çoban ve Ruhsat Denetim Müdürü Muhammed Taşbent, ruhsat almaya hak kazanan işyerlerinin ruhsatlarını elden teslim etti. Çoban ve Taşbent, ziyaret sırasında ruhsatlarını henüz almayan esnafa da yılbaşına kadar Esenyurt Belediyesi’nin ruhsat harçlarına uyguladığı yüzde 30 indirimden yararlanmalarını tavsiye etti. Çoban ve Taşbent, 850 bin nüfusuyla İstanbul’un en büyük ilçesi olan ve yüzölçümünün yüzde 25’i de sanayiden oluşan Esenyurt’taki işyerlerini itfaiye ve yangın önlemleri almaları konusunda da uyardı. Çoban ve Taşbent, İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı’na uygun bulunan işyerlerine Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe’nin de selamlarıyla birlikte ruhsatları yerlerinde vererek çikolata ikramında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.