Sahte avukata 10 yıl ceza

Sahte avukata 10 yıl ceza
Adliyede bir güvenlik görevlisiyle kurduğu arkadaşlık sayesinde, avukat girişlerini rahat rahat kullanmaya başlayıp, kendisini avukat olarak tanıtan D.G.B, "Bu dava benim için çerez" diyerek insanların insanları kendine inandırıp dolandırdı. İnsanlardan paralar aldığı öne sürülen sahte avukat hakkında 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından D.G.B. hakkında hazırlanan iddianamede, Kartal'da bulunan İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'nda yaşanan sahte avukatlık olayı ayrıntıları ile anlatıldı.

İddianamede şüpheli D.G.B.'nin bu yıl Mayıs ayında elinde dosyalar ile adliyeye geldiği, avukatlık kimliğini unuttuğunu söyleyerek adliyeye avukat girişinden girdiği, bu sırada tanıştığı özel güvenlik personeli ile özel arkadaşlık ilişkisi kurduğu, bu arkadaşlık ilişkisi nedeniyle adliyeye diğer girişlerinde kimlik göstermeden avukatların giriş yaptığı yerden adliyeye giriş yaptığı anlatıldı.

Adliyeye bu şekilde giren D.G.B.'nin, müvekkil bulmak için cübbe giyerek duruşmaların bulunduğu koridorlarda gezdiği anlatılan iddianamede, kardeşi 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan E.A.'nın özel güvenlik görevlisinden kardeşi için avukat bulmasını istediği, özel güvenlik görevlisinin de avukat olarak bildiği şüpheli D.G.B.'nin numarasını verdiği belirtildi.

Şüpheli D.G.B. ile şikayetçi E.A.'nın bu şekilde tanıştığı kaydedilen iddianamede, şüphelinin ilk önce davaya parasız bile bakabileceğini söylediği, adli mercilere hitaben dava dosyası için avukat sıfatı ile dilekçeler yazdığı, kardeşini cezaevinden çıkartacağını, İstinaf Mahkemesi'inde tanıdıkları olduğunu söylediği savunulan iddianamede, "Araya adam sokacağını, beraat ettireceğini, diğer baktığı davalara göre bu davanın çerez olduğunu söylediği, bazı dava dosyaları göstererek 60 kişiyi beraat ettirdiğini söyleyerek müştekiyi iyi olduğuna inandırdığı" anlatıldı.

Müştekinin avukatlık ücreti karşılığı şüpheliye elden ve havale ile 100 bin TL verdiği savunulan iddianamede, kardeşi cezaevinden çıkmayan müştekinin bu kez başka bir avukata gittiği, bu avukatın yaptığı araştırmada şüpheli D.G.B.'nin gerçek avukat olmadığını ortaya çıkardığı belirtildi.  Olayın ortaya çıkması üzerine E.A'nın talebi ile şüphelinin 100 bin liranın 20 bin lirasını iade ettiği belirtilen iddianamede, sahte avukatın, "Kişinin kendisini kamu görevlisi olarak tanıtmak suretiyle dolandırıcılık" suçundan 3 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle cezalandırılması isteniyor.  İddianamenin gönderildiği İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul ederek duruşma günü verdi.

17 Ekim'de tutuklandı
Sahte avukatlık yaptığı ortaya çıkan şüpheli D.G.B., soruşturma kapsamında 17 Ekim 2019 tarihinde tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.