Şaka gibi!

Şaka gibi!
“Avcılar'a Deniz Otobüsü Geliyor” duyurusuyla ilçe sakinlerini açılışa davet eden CHP Avcılar İlçe Örgütü, vatandaşlara 1 Nisan şakası yaptı. Avcılar'a deniz otobüsü seferinin yapılmamasını protesto etmek amacıyla böyle bir etkinliğe imza attıklarını anlatan İlçe Başkanı Erhan Bozan, “Ama peki ya bize her gün şaka yapanlar. Her gün 1 Nisan’mış gibi davrananlar. Onlar özür dileyecekler mi?” diye sordu.

Avcılar'da uzun zamandır deniz otobüsü seferinin yapılmaması ilginç bir eyleme sahne oldu. 1 Nisan öncesinde ilçe sakinlerine duyuru yapan CHP Avcılar İlçe Örgütü, “Avcılar'a Deniz Otobüsü Geliyor” başlığıyla yayınladığı duyuruda; “Açılışa tüm halkımız davetlidir” mesajını paylaşmıştı. 1 Nisan günü ise Avcılar sahilinde CHP İlçe Başkanı Erhan Bozan'ın da katılımıyla bir araya gelen partililer, açılış beklerken eylemle karşılaştı. Konuyla ilgili açıklama yapan Bozan, “Birkaç gün öncesinden yeniden başlayacağını duyurduğumuz Avcılar’dan deniz otobüsü seferlerinin açılış törenine gelen halkımıza, örgütümüze ve o güneşli pazar gününde Ambarlı sahilinin keyfini çıkarmak isteyen yurttaşlarımıza o günün 1 Nisan olduğunu hatırlatarak şaka yaptığımızı söyledik. O anda dahi halen tüm iyi niyetiyle bizim duyurumuzu gerçek zannedenler vardı. Onlardan ve herkesten şakamızın yarattığı hayal kırıklığı dolayısıyla özür diledik” dedi.

Yolcu var deniz otobüsü yok
Avcılar'da vatandaşların ısrarlı taleplerine rağmen deniz otobüsü seferlerinin yapılmadığını hatırlatan Bozan, şu ifadeleri kullandı; “Denizin dibindeki 500 bin nüfuslu kocaman bir kentin bu denizi ulaşım için kullanmaması şaka gibi değil mi? Şaka olan aslında bu değil mi? Avcılar’da deniz var ama deniz otobüsü yok, Avcılar’da çürüyen bir deniz otobüsü iskelesi var ama deniz otobüsü yok, Avcılar’da yolcu var ama deniz otobüsü yok. Avcılar Ambarlı Deniz Otobüsü İskelesi 1995 yılında hizmete açıldı. O zaman Avcılar’ın nüfusu 130 bindi bugün 438 bin. O zaman günde birkaç sefer Bakırköy’e Yenikapı’ya Bostancı’ya seferler yapılırdı. Bugün yapılan sefer sayısı sıfır şaka değil mi?” diye konuştu.

Yazlıkçı muamelesi yapma
Avcılar Kent Konseyi'nin deniz otobüsü için imza topladığını da anımsatan Bozan, “Geçtiğimiz yaz aylarında Avcılar Kent Meclisi özverili bir çalışmayla bir imza kampanyası başlattı ve Avcılar’a deniz otobüsü seferlerinin tekrar başlaması için vatandaşlarımızdan imza toplamaya başladı. Toplanan hatırı sayılır bu imzaları İDO yetkilierine teslim ettiler. Bunun üzerine bu talebi gören İDO 15 Temmuz 2017’de Avcılar’dan günde bir sefer başlatmıştı. Sağolsunlar. Bu seferler yaz sonunda 30 Ağustos’ta durduruldu. Tabi 1970’lerdeki gibi Avcılar halen bir yazlık yeri değil mi. Yaz bitti Otobüs bitti. ŞAKA gibi değil mi. Sevgili İDO, Avcılar’ın yaz kış nüfusu değişmez 430 bin, nerede o günler, mazide kaldı, gözünü seveyim bize yazlıkçı muamelesi yapma” ifadelerini kullandı.

İmdadımıza İBB Başkanı yetişti
İBB Başkanı Mevlüt Uysal'a da eleştirilerde bulunan Bozan, “Biz bu ilgisizliğe, bu ihmal edilmişliğe bir türlü anlam veremiyorduk. Sağolsun, imdadımıza geçenlerde göreve getirilişi bizatihi kocaman bir şaka olan İBB nin Saray’dan atanan yeni başkanı Mevlüt Uysal yetişti. Kendisinden Allah razı olsun. Bizim merakımızı giderdi. Hani biz niye metro yok, niye deniz otobüsü yok diyorduk ya. Onu bize açıkladı işte. Dedi ya, biz metroyu bize oy veren yerlere öncelikli olarak götüreceğiz. Metroyu kendilerine en çok oy veren yerlere götüreceklermiş. Ayrımcılığa bakar mısınız? Peki, metroyu sadece sana oy verenlerin verdiği vergilerle mi yapıyorsun yoksa oy vermeyenlerin de vergileriyle mi yapıyorsun. Şaka gibi değil mi? Asıl şaka bu değil mi? Sahil bandından oy alamıyor ya bunlar o yüzden sahildeki ilçelere metroyu götürmüyormuş. Avcılar’ı da yıllardır hedeflediği halde yerel yönetimlerde kazanamıyor ya, istediği oyu alamıyor ya demek ki deniz otobüsünü de tıpkı metroyu getirmedikleri gibi o nedenle ihmal ediyorlarmış. Şimdi anladık, şimdi oldu” dedi.

Acı gerçekler
CHP'liler olarak siyasi iktidarın yüzüne bir takım gerçeklikleri şaka yoluyla vurduklarından bahseden Bozan sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Biz CHP’liler böyle şaka gibi acı gerçekleri yüzünüze vurduğumuzda da bize temcit pilavı gibi İski’den , 1992 yılında işçi grevleri nedeniyle birkaç hafta toplanamayan çöplerden bahsedeceksiniz. Ağızlarınızda sakız ettiğiniz bu konudan kat be kat büyük yüzlerce yolsuzluğunuzu hasır altı ettiğinizi ve kurum olarak sahip çıktığınızı milletin görmediğini ve bir gün hesabının sorulmayacağını zannedeceksiniz. Bir ayakkabı kutusu doldurmayacak o konuyu yargıya taşıyıp sorumluların bedelini ödemesinin yolunu açtığımızı es geçeceksiniz. Bugünlerde görevi zorla bıraktırdığınız seçilmiş belediye başkanlarının varsa suçları yargıya gidip aklanacakları yerde, sessizce köşelerine çekilmelerine izin verdiğiniz bugünleri tarih ileride şakacı günler olarak anar belki de.” ANIL BODUÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.