Sanatçı Ferhat Tunç: Söndürmeyi geciktirmek büyük bir suçtur

Sanatçı Ferhat Tunç: Söndürmeyi geciktirmek büyük bir suçtur
Tunceli'nin Hozat ilçesinde askeri operasyonun ardından 18 Ağustos'ta başlayan orman yangını sürüyor. Yangına müdahale edilmediği belirtildi. Kurukaymak Köyü Koçeri mezrasında 18 Ağustos günü başlayan yangının, bölgede askeri operasyon başlatılması akabinde çıktığı iddia edildi. Yangına hiçbir müdahalede bulunulmadığı öne sürüldü. Hozat Belediye Başkanı Seyfi Geyik, yangının sürdüğü bölgede askeri operasyonun devam ettiğini bu nedenle sivillerin bölgeye girişinin yasak olduğunu söyledi. Can güvenliği nedeni

Sanatçı Ferhat Tunç devam eden, müdahale edilmeyen orman yangınları için çağrıda bulundu. Tunç, "Tüm kamuoyunu bu yangına karşı duyarlı olmaya çağırıyorum. Yetkililer gecikmeden yangına müdahale etmeli, müdahale etmek isteyenleri de engellememeli" dedi.


"SÖNDÜRMEMEK, SÖNDÜRMEYİ GECİKTİRMEK BÜYÜK BİR SUÇTUR"

Antalya ve Muğla'daki orman yangınlarını örnek veren Tunç, "Ülke olarak yangının büyük bir felakete dönüştüğü çok zor bir süreç geçirdik. Antalya, Muğla ve ilçeleri başta olmak üzere birçok alandaki yangınlar için kuşkusuz sesimizi çıkardık. Ağaçlarla birlikte bu ormanlık alanda yaşayan tüm hayvanlar yanıp kül oldu. Söndürmemek veya söndürmeyi geciktirmek bu yangın felaketini büyütür ki bu aynı zamanda büyük bir suçtur. Türkiye'nin batısında olduğu gibi, doğusunda da operasyonlar bahane edilerek ormanlar yakılıyor" dedi.


"HER ŞEYDEN ÖNCE İNSAN OLMANIN GEREĞİ"

"Hiçbir gerekçe ağacın, kurdun, kuşun katledilmesini meşrulaştırmaz" diyen Tunç, "Dersim'de bundan 1 ay önce yakılan ormanlar, kamuoyunun oluşturulmasıyla günler sonra söndürülebildi. Bu kez yine bir operasyonla birlikte Dersim'in Hozat bölgesinde 8 gündür yanan ormanlar söndürülmüyor, söndürülmediği gibi yangın bölgesine kimse yaklaştırılmıyor. Bu yangın, Ovacık yönüne doğru ilerleyerek bu bölgede var olan yerleşim alanlarını da tehdit eder duruma gelmiş. Öncelikle Dersim'deki değerli halkımız başta olmak üzere Türkiye'nin duyarlı kamuoyunu bu doğrultuda tepki vermeye, duyarlı olmaya çağırıyorum. Yetkililer zaman kaybetmeden bu yangına müdahale etmeli, müdahale edecek olan yerel insanlarımızı da engellememelidir. Yetkilileri yerelden müdahaleye imkan vermeye çağırıyorum bir kez daha. Ormanlar hepimizin ortak değeridir, bu değerleri korumak her şeyden önce insan olmanın gereğidir" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.