Sanayici ve eğitimci işbirliği kararı aldı

Sanayici ve eğitimci işbirliği kararı aldı
Esenyurt ilçe sanayisinin geliştirilmesi için Esenyurt Sanayici İşadamları Derneği ve Esenyurt Üniversitesi güçlerini birleştirerek işbirliği kararı aldı. Oluşturulacak platforma Esenyurt Belediyesi de destek verdi

Esenyurt Sanayici İşadamları Derneği (ESİDER) ve Esenyurt Üniversitesi, ilçenin sanayisini geliştirmek, istihdamı arttırmak amacıyla bir araya geldi. ESİDER ve Esenyurt Üniversitesi arasında önceki gün düzenlenen bir törenle işbirliği protokolü imzalandı. Esenyurt Belediyesi de işbirliğine yerel yönetim olarak destek verecek. Esenyurt Üniversitesi’nde gerçekleştirilen imza törenine Esenyurt Kaymakamı Dr. Vural Karagül, Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, Esenyurt Üniversitesi Rektörü Sudi Apak, ESİDER Başkanı Fevzi Torolsan ve Esenyurt eski Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu katıldı. Yapılan protokolle, eğitim, teknolojik gelişmeler, sanayi, kalkınma proje destekleri ve sosyal amaçlı hizmetler konusunda işbirliği içinde hareket edilecek. Akademisyen, öğrenci ve yerel yönetimler aynı platformda buluşurken, bu platform ilçe sanayinin gelişmesi için yol haritası çizecek ve eğitim, AR-GE, inovasyon AB hibeleri gibi konularda katılımcılara hizmet verecek. Platformla ayrıca ilçedeki istihdamın da geliştirilmesi hedefleniyor.

Her türlü desteği vereceğiz
Törende yaptığı konuşmada her türlü birlikteliğin ve bir araya gelmenin önemli sonuçlar doğuracağına inandığını belirten Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, “Dolayısıyla nüfusu nüfuza dönüştürmek önemli, burada sanayicilerin rolü büyük. Şu anda üniversiteyle birlikte hareket ederek bunun daha çabuklaşacağına inanıyorum. Ekonomide güçlü olmaya aday bir ülkeyiz. Bu işbirliği protokolünü çok önemsiyorum. Bu işbirliğinin, ilçe sanayisinin daha fazla gelişmesine ve istihdamını arttırmasına büyük katkı vereceğine inanıyorum. Bu doğrultuda bu platforma her türlü desteği vereceğiz. Üretim ve istihdamın artması gerekiyor. Kaliteli istihdamı yönlendirecek işler yapmamız lazım. Üniversitenin bu yönde çizeceği yolda belediyemizde  yardımcı olacaktır" dedi.

Bu anlaşma çok önemli
ESİDER Başkanı Fevzi Torolsan ise yaptığı konuşmada protokolle ilçede sanayi ve bilgi üretiminin birbiriyle uyum içinde gelişmesinin hedeflendiğini anlatarak, “Mülki ve yerel yönetimle paydaş projeler geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu anlaşma çok önemli. İlçe çoğunlukla KOBİ’lerden oluşuyor. Üniversiteden elde edilen bilginin sanayiye aktarılması çok önemli” diye konuştu. Esenyurt Üniversitesi Rektörü Sudi Apak da yaptığı konuşmada Türkiye’de sanayici ve üniversite işbirliğinin istenen düzeyde olmadığını bildirerek bu işbirliğinin bu alanda önemli bir yer tuttuğunu vurguladı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.