Sarıyer’in çilesi bitiyor

Sarıyer’in çilesi bitiyor
Ayazağa’da yaşanan trafik sorunu, ‘Herkes İçin Erişim’ projesiyle son buluyor. Sarıyer Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, bölgenin en çileli noktalarından biri haline gelen meydanda bir dizi yıkım gerçekleştirdi

Hazine bölgelerini işgal eden esnaflara 6 ay önce tebligat gönderdiklerini belirten Fen İşleri Müdürlüğü Bölge Sorumlusu Mühendis Hikmet Açıkgöz, birçok mekânın belediyenin müdahalesi olmaksızın yıkımın esnaf tarafından yapıldığını söyledi Sarıyer Belediyesi, Ayazağa Meydanı’nda yaşanan trafik çilesini rahatlatacak ve kent estetiğine değer katacak ‘Herkes İçin Erişim’ projesi kapsamında harekete geçti. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, bölgenin en çileli noktalarından biri haline gelen, sabah ve akşam saatlerinde kilitlenen trafikle vatandaşların mağdur olduğu Ayazağa Meydanı’nda bir dizi yıkım gerçekleştirdi. Proje kapsamında yapılacak düzenlemeyle meydan modern bir yapıya dönüştürülerek daha kullanışlı bir hale getirilecek.

Modern bir meydan olacak
Hazine bölgelerini işgal eden esnaflara 6 ay önce tebligat gönderdiklerini anlatan Sarıyer Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Bölge Sorumlusu Mühendis Hikmet Açıkgöz, birçok mekânda belediyenin müdahalesi olmaksızın yıkımın esnaf tarafından yapıldığını söyledi. Açıkgöz şöyle devam etti: “Belediye başkanımız sorunu gördü ve 'Burayı nasıl rahat yaşanabilir hale getirebiliriz' dedi. Biz de kolları sıvadık. Meydanda yaşanan trafiği rahatlamak için orta refüjler yaptık. Kalıcı çözüm, şu an yapılan proje ile gerçekleştiriliyor. Maslak ve Ayazağa’nın bir meydanı yoktu. Çalışmalar bittiğinde hem trafik sorunu çözülecek hem de alan peyzaj çalışmalarıyla modern bir görünüm kazanacak” dedi.

Ulaşım kolaylaşacak
2015 yılında başlanılan ‘Herkes İçin Erişim Projesi’ ile Mustafa Kemal Atatürk Caddesi, Dereboyu 1 Caddesi ve Şehit Naci Canan Tuncer Sokak’ta çalışmalar yapıldı. Proje kapsamında Atatürk Meydanı ve bu meydana bağlantısı bulunan cadde ve sokaklarda erişilebilirlik düzenlemeleriyle ulaşımın kolaylaştırılması amaçlanıyor.

Proje kapsamında neler olacak?
Proje kapsamında bölgede araç sayım analizleri yapılarak, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Ulaştırma Anabilim Dalı'ndan öğretim görevlileriyle değerlendirme yapıldı. Gelinen aşamada, meydanda bulunan Şehit Mürüvvet Akpınar Polis Merkezi'ne ait yapının yıkımı gerçekleştirilerek, karakol Sarıyer Belediyesi Ek Hizmet Binası’na taşındı. Atatürk Meydanı'nda yoğunlaştığı tespit edilen araç ve yaya sirkülasyonun olumsuz etkilenmemesi için meydanda dağınık halde bulunan ATM, büfe gibi işlevlerin yine meydan dâhilinde trafiği aksatmayacak noktalarda yeniden konumlandırılması, otobüs durakları için cep alanları oluşturulması, dere yatağı üzerinde bulunan köprünün trafik akışını kolaylaştıracak ölçülere kavuşturulması gibi safhalar uygulanmaya başlanacak.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.