Şartlar bunu gerektiriyor

Şartlar bunu gerektiriyor
Bağcılar'da kentsel dönüşüm hakkında bilgi veren Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Biz yoğunluktan yana değiliz keşke imkan olsa da 1,5 emsalle yapılaşabilsek. Medeniyetimizde de, kültürümüzde de sokak kültürü ve yere yakın, toprağa yakın olmak var. Ama maalesef şartlar bunu gerektiriyor” diye konuştu

Bağcılar Belediyesi’nin 213 milyon TL’lik kentsel dönüşüm projesi ‘Şehr-i Bağcılar’ görücüye çıktı. Projenin temeli kentsel dönüşüm kapsamında Bağcılar’da 3 buçuk ay önce Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla atılmıştı. Projenin tanıtımına Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Başak A.Ş. Yönetim Kurulu Sevk ve İdare Sorumlusu Gürsel Yılmaz katılım sağladı.

Örnek daireler tanıtıldı
Bağcılar’ın Demirkapı Mahallesi’nde 30 bin metrekarelik alana inşa edilen Şehr-i Bağcılar’da 21 blokta bin 201 daire ve 22 iş yeri yer alıyor. Otopark, asansör, güvenlik başta olmak üzere çağın gereksinimlerine uygun olan site park ve çocuk oyun alanlarından oluşan 19 bin metrekarelik bir peyzaj alanına sahip olan projenin örnek daireleri tanıtıldı.Tanıtımı yapılan 3 artı 1 daireyi gezen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı projenin yüzde 15’lik bölümünün tamamlandığını belirtti.

Birinci önceliğimiz
Kentsel dönüşümün Bağcılar’daki önemini belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Bağcılar’da kentsel dönüşüm iyi gidiyor ama tabi ki arzu ettiğimiz noktada değiliz. Gönül arzu eder ki hızlı bir süreçte bu işi tamamlayalım, depremin ne zaman geleceğini bilmiyoruz. Biz hazırlıklı olmak zorundayız ve bu konuda Bağcılar’ın çok fazla dezavantajı var. Bu dezavantajlardan biri parsel sayı metrekarelerinin düşük olması. Bağcılar’da 48 bin parsel alanı mevcut. Bunun 40 bini 250 bin metrekarenin altında. Bu durum da yoğun bir yapılaşmayı getirdi. Kentsel dönüşümde birinci önceliğimiz, bölgemizde müteahhitler eliyle serbest piyasa eliyle bu işin götürülmesi. Bu konuda Bağcılar’da çok iyi gidiyoruz" dedi.

Avantajlı fiyatı sunduk
Bağcılar’da birçok bölgede de aynı anda kentsel dönüşüm çalışmalarının yapıldığını da ifade eden Başkan Çağırıcı, ‘‘Bağcılar’ın tamamında kentsel dönüşümü yapabilecek bir alt yapımız ve planlarımız hazır. Hemşehrilerimiz parselleri birleştirerek, oto-
parklı, asansörlü çok güzel konutlar elde edebiliyor. Bu projenin toplam maliyeti 213 milyon, lansman fiyatlarımız ve ilk çıktığımız fiyatlarda piyasayı bozmuyor. Hemşehrilerimize de avantajlı bir fiyat sunmak adına çok iyi fiyatlarla çıktık. Hedefimiz hızlı bir satış elde ederek, projeyi tamamlamak. Buradaki hemşehrilerimiz de bir an önce konutlarına kavuşsun bizde yeni projelere bakalım’’ dedi.

Keşke 1,5 emsale inebilsek
Bağcılar'da yoğunluktan yana olmadıklarının ve gönüllerinden yüksek yapılaşmanın geçmediğini söyleyen Lokman Çağırıcı, "Yapılaşma kat sayısı 3'ün üzerine çıkamaz diye bir sınırımız var. İBB Meclisi zaten bunun yüksekliklerini bölge bölge sınırlandırmış durumda. Biz yoğunluktan yana değiliz keşke imkan olsada 1,5 emsalle yapılaşabilsek. Bizim medeniyetimizde de, kültürümüzde de sokak kültürü ve yere yakın, toprağa yakın olmak var. Ama maalesef şartlar bunu gerektiriyor. Eğer burada arzu ettiğimiz bir yapılaşmayı yapabilseydik. Buradaki daire sahipleri 40 bin TL değil 150'şer bin TL katkı payı vermek zorunda kalacaktı. Bu da mümkün değil. Bakanlığımızın yeni rezerv alanları oluşturma planları var. O hayata geçerse çok daha güzel mekanlar oluşmuş olacak.

TOKİ’yi adres gösterdi
Bağcılar'da sosyal içerikli konut projeleri hakkındaki bir sorumuzu cevaplayan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili sosyal konutların Bağcılar'da arsa fiyatları çok pahalı. Maliyetin en büyük nedeni arsa fiyatı. Arsa payı 3  katı fiyatı arttırıyor. O açıdan bizim burada sosyal proje üretmemiz söz konusu değil. Ama bununla alakalı TOKİ ve KİPTAŞ'ın yürütmüş olduğu projeler var. Onlara yönlendiriyoruz" dedi.

Yüzde 50’yi yakalarız
700 bin metrekare riskli alanda  çalışma yaptıklarını söyleyen Lokman Çağırıcı, "Bağcılar'da bağımsız bölüm olarak kentsel dönüşüm sayısı 20 bini geçti. Ama bu çok az bir sayı. 200 bin civarında daire sayımız söz konusu. Ama devam eden projelerle birlikte 30 bini geçmiş olacağız. 10 sene içerisinde Bağcılar'da yüzde 50'yi yakalamış oluruz" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.