Sefaköy Lisesi hasret giderdi

Sefaköy Lisesi hasret giderdi
Her yıl mayıs ayının ikinci haftasında yapılan geleneksel Sefaköy Lisesi Pilav Günü etkinliği, anneler günü nedeniyle bir hafta önce yapıldı. Saatlerce halay çeken ve oynayan eski ve yeni öğrenciler yıllardır göremedikleri arkadaşlarıyla hasret giderdi.

Sefaköy Lisesi'nin geleneksel olarak düzenlediği Pilav Günü etkinliği, havanın yağmurlu olmasına rağmen binlerce okul mezununun katılımı ile yapıldı. Gazetemiz sahiplerinden Ali Tarakcı'nın sunumunu yaptığı etkinliğe, bine yakın mezun ve öğrenimine devam eden son sınıf öğrencileri katıldı. Tarakcı, Sefaköy Lisesi Platformu'na emek veren; Özkan Ünal, Öner Dayı, Yusuf Korkmaz, Mehmet Sürücü, Yaman Turgut, Ekrem Aktaş, Oruç Oymak, Tamer Arslan ve Rahsa Pınar Çetinkaya'yı sahneye davet ederek, geleneksel bir etkinliği devam ettiren herkese teşekkür etti. Her yıl verdikleri destek nedeniyle, Küçükçekmece Belediye Başkanı Dt. Temel Karadeniz'e, emeği geçen birim müdürlerine ve çalışanlarına da teşekkür eden Tarakcı, Sefaköy Lisesi'ne yakışan bir tabloyu görmekten memnuniyet duyduklarını vurguladı.

Sıra gençlerde
Sefaköy Lisesi Mezunları Platform Sözcüsü Özkan Ünal ise yaptığı konuşmada, en eskisinden en yenisine kadar mezun olan ve her yıl daha büyük katılımla devam eden etkinliğe emek veren herkese teşekkür etti. Platform içerisinde genç okuldaşları beklediklerini söyleyen Ünal, görevi gençlere devretmek istediklerini ifade etti.

Büyük ayrıcalık
Okul Müdürü Ayhan Arı da yaptığı konuşmada katılan herkese teşekkür ederek Sefaköy Lisesi'nden mezun olmanın da bir öğretmen olarak görev yapmanın da ayrıcalık olduğunu söyledi. Okulda görev yapmış öğretmenlerden; Yıldız Uysal, Fatma Silek, Recep Havuz, Hüsnü Delibaş, İbrahim Sönmez, Faik Albayrak, Metin Karasu, Nuri Durmuş, Akın Yurdagülen, Ali Türker, İbrahim Centil, Solmaz Alpay, Maksut Ünal, Arif Erdem ve Yusuf Akkaya da etkinliğe katılırken, oldukça mutlu  olduklarını belirtti.

SEFAKÖY LİSESİ

Büyük gurur yaşadı
Okulda görev yapmış öğretmenler adına konuşan Yıldız Uysal okulun adının Safraköy Lisesi olduğu, 1972'den, 1980'e kadar görev yaptığını belirterek “Yıllardan sonra okulda olmaktan dolayı gurur duyduğunu söyledi. Edebiyat öğretmeni olarak çok uzun yıllar okulda görev yapan ve mezun olmuş öğrenciler üzerinde çok büyük emeği olan Edebiyat Öğretmeni Fatma Silek de yaptığı konuşmada, erken emekli olmak zorunda kaldığını ve uzun yıllar okula küs olduğunu söyledi. İlk defa Pilav Günü etkinliğine katıldığını belirten Silek, Ceyhun Atuf Kansu'nun "Dünyanın bütün çicekleri" şiirini okuyarak, mezun ettiği öğrencileri ile hasret giderdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.