Şehircilik mantığını komple değiştireceğiz

Şehircilik mantığını komple değiştireceğiz
Şişli'de bulunan bazı mahallelerin bilinmeyen yüzünün olduğunu söyleyen İYİ Parti Şişli İlçe Başkanı Ahmet Ünal, “Yüzde 40’la Şişli’yi alıp, yeniden inşa edeceğiz. İBB’yi alıp İstanbul'un şehircilik mantığını komple değiştireceğiz” dedi

İYİ Parti Şişli ilçe yönetimi Çırağan Kempsinki'de basın mensuplarıyla bir araya geldi. İYİ Parti Şişli İlçe Başkanı Ahmet Ünal, Şişli ile ilgili projelerini anlattı. Şişli'de bulunan bazı mahallelerin bilinmeyen yüzünün olduğunu söyleyen ve bunu görsellerle anlatan Ünal, "21. yüyılın Şişli ilçesi böyle mi olmalı? Şişli'nin mahallelerinin bazı sokaklarında altyapı sorunu var. Her yağmur yağdığında bu sorunlar yaşanıyor. Zemin etüt raporları iyi olmayan bir mahallemizde 3 kat yapılaşma olması gerekirken 13 katlı bina dikilmiş vaziyette. Sokaklardan itfaiye ya da ambulans geçemez. İYİ Parti olarak belediyeyi aldığımız zaman bütün bu problemleri çözeceğiz" dedi.

Dönüşüm birlikte olacak
Sorunlarla baş edebilmek için kalıcı çözümler üretilmesinin gerektiğini söyleyen Ahmet Ünal, "Çözüm için komple Şişli'nin yeniden yıkılıp yapılması lazım. Ancak o zaman Şişli'nin problemlerini çözeriz. Ada bazlı projelerle sokakları genişleteceğiz. Belediyeler oy kaygısı nedeniyle vatandaşla karşı karşıya gelmek istemiyor. Vatandaş işin içinde müteahhit varsa rant vardır diyor. Hakkını daha fazla almak istiyor. Ama biz işin içinde mütehhaitin değil vatandaşın olduğu bir kentsel dönüşümle Şişli'yi inşa edeceğiz. Bunu halkımızla birlikte gerçekleştireceğiz. Yerinde bir kentsel dönüşüm olacak. İBB'yi alıp İstanbul'un şehircilik mantığını komple değiştireceğiz" diye konuştu.

Vatandaştan uzak olmaz
İsim vermeden Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün yönetim anlayışıyla ilgili eleştirilerde bulunan Ünal, "Şişli'nin aşevi yok. Bireysel engelliler ile ilgili rehabilitasyon merkezi yok. Emeklilerin sağlıklı vakit geçirip topluma fayda sağlayacak alanlar üreteceğiz. Şişli Belediyesi'ne ait bir spor alanı yok. Bu köklü değişimlerle olur. En acil olan altyapı problemleri ve ambulansın ve itfaiyenin sokaklara girememesi. Vatandaşsız belediyecilik olmaz. Belediye başkanının bu sokaklara gittiğini bunlardan haberdar olduğunu sanmıyorum. Şişli'de yeni belediye binasına üstten araba ile çıkılıyor. Oradan vatandaşlarla karşılaşmamak için direk makama çıkıyor. Vatandaştan uzak belediyecilik olmaz" açıklamasını yaptı.

iyi parti şişli

Şişli daha iyi olacak
Şişli'de bin üyeye yaklaştıklarını söyleyen ve 6 ay içerisinde 10 bin üyeyi hedeflediklerini ifade eden Ünal, "Bizler Şişli'de çalınmadık kapı sıkılmadık el bırakmayacağız. Bizler parti teşkilatında oturan ve vatandaşın gelmesini bekleyen bir siyaset tarzı gütmüyoruz. Şişli'de her kesimden insanımıza ziyaret gerçekleştirdik. Yüzde 40'la Şişli'yi alacağız. İYİ Parti Şişli olarak 
belediyeyi alır almaz derhal harekete geçeceğiz ve Şişli'yi daha iyi bir yer haline getireceğiz" şeklinde konuştu.

Orta direk yok olmayacak
Parti olarak ülkedeki temel sorunlara çözüm bulacaklarının altını çizen Ünal şöyle konuştu: "İYİ Parti ile sarayın iktidarı son bulacak. Parlamenter sisteme en geç bir yıl içerisinde dönülecek. Ülkemizde 15 yıldan bu yana uygulanan yanlış politikalarla eğitim ve sağlık hizmeti ayrıcalıklı bir hale geldi. İYİ Parti ile devlet her iki alanda da vatandaşının yanında yer alacak. Ekonomide zengini daha zengin ve fakiri daha fakir yapan orta direği yok eden bu düzen İYİ Parti ile son bulacak. İYİ Parti iktidarında yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı sağlanacak."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.