Şehitlere borcumuz var

Şehitlere borcumuz var
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 15 Temmuz Şehitlerinin ailesi ve gazilerle akşam yemeğinde bir araya geldi. Yerlikaya, konuşmasında, “Bugünümüzü ve geleceğimizi şehitlerimize, gazilerimize, milletimizin kahraman duruşuna borçluyuz” dedi

İstanbul Valiliği tarafından organize edilen akşam yemeği Yeşilköy'de bir otelin toplantı salonunda gerçekleşti. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın ev sahipliğinde yapılan yemeğe çok sayıda 15 Temmuz Şehidi yakını, gaziler, Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, İstanbul İl Jaandarma Komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu, İstanbul İl Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ve çok sayı idari ve mülki amir katıldı. Film gösterimi ile başlayan program Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Bu sırada salonunda bulunan bazı şehit yakınları ve gaziler gözyaşlarını tutamadı.

Hiçbirini unutmayız
15 Temmuz destanını yazanlar arasında ayrım yapmadıklarını ifade eden Yerlikaya, “Ne FETÖ'cü hainleri unutacağız. Ne aziz kahramanlarımızı... Ay yıldızlı bayrağımız göklerde dalgalandıkça 15 Temmuz Destanı'nı hafızamızdan çıkarmayacağız. 15 dakikada tank operatörü olan şoför kardeşlerimizi... Tarlasını yakarak F-16'ları uçurmayan Kahraman Kazanlı kardeşlerimizi... Öleceğini bile bile haini alnının çatından vuran Ömer'i... Ömer'leri unutmayacağız. Onlar, vatanımıza, istiklalimize, millet hâkimiyetine düzenlenen suikasta karşı; canlı kalkan oldular. Demokratik ve hür bir ülkede; insanca, onurlu bir hayat sürebilmek için şehit oldular. Bugünümüzü ve geleceğimizi şehitlerimize, gazilerimize, milletimizin kahraman duruşuna borçluyuz. Bu duruşu her daim savunup, sahip çıkacağız” şeklinde konuştu.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.