Şekerin tadı kaçtı

Şekerin tadı kaçtı
İBB'nin Tokatlı meclis üyesi Servet Baylan, şeker fabrikalarının özelleştirilmemesi gerektiği ile ilgili bir konuşma yaptı ve Turhal Şeker Fabrikası'nda üretilen şekerleri meclis üyelerine ikram etti. İBB Meclisi Başkanvekili Ahmet Selamet'in “şeker hastasıyım” diyerek ikramı kabul etmemesi Baylan'ın elini havada bıraktı

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Meclisi'nin mart ayı toplantıları dün başladı. Meclis Başkanvekili Ahmet Selamet başkanlığındaki oturumda gündem dışı söz alan CHP'li Meclis Üyesi Servet Baylan, şeker fabrikalarının özelleştirilmesiyle ilgili bir konuşma yaptı. Tokat Turhallı olan Baylan, Turhal Şeker Fabrikası'nda üretilen şekerlerden getirerek meclis üyelerine ikram etti. Ahmet Selamet'in ikram edilen şekeri “şeker hastasıyım” diyerek kabul etmemesi dikkat çekti.

İstanbul'u da etkileyecek
“Türkiye'nin ortak menfaatlerinde bir araya gelmeliyiz. Şeker fabrikaları da bu ortak menfaatler arasında yer alıyor. Ancak Anadolu'da şekerin tadı kaçtı” diyen Baylan, “Cumhuriyet döneminde 33 tane şeker fabrikası açıldı. Bunlar sadece çayınıza şeker atın diye kurulmadı. İnsanlar doğduğu yerde doyabiliyordu. Modernliği getirdiler, lojmanlarla ilk toplu konutun temellerini attılar, tiyatrolarla sinemalarla sosyal yaşamı geliştirdiler. Ama bunlardan 25 tane kaldı. Şimdi de 14 tanesi özelleştirilmek isteniyor. Bu fabrikaların kapatılması İstanbul'u da etkileyecek. Çünkü oralarda geçinemeyen vatandaşlar İstanbul'a, İzmir'e, Ankara'ya göç edecek. Biz burada tersine göç olsun diye çabalarken aksine göç daha da büyüyecek” dedi.

Yurt severlik meselesi
Türkiye için tarım ve hayvancılığın vazgeçilmez olduğunu söyleyen Baylan, “Hepsini bir kenara bırakalım. Hepimizin için en vazgeçilmez olan ne; sağlık. Şeker yerine GDO'lu mısırdan şurubundan imal edilen, doymamışlık hissi veren, kanser ve birçok hastalığa sebep olan nişasta bazlı şeker ithal edilecek. Yani sadece biz değil geleceğimiz de tehlike altına alınıyor” dedi.

25 fabrikanın toplam zararının 32 milyon lira olduğunu söyleyen Baylan, “Zarar dahi etmeyen bu fabrikaların kapatılması bir meselesi değil. Yurdunu sevenlerin meselesi. Biz meclis üyeleri olarak bir araya gelerek şeker fabrikalarının olduğu şehirleri ziyaret edebiliriz. Hatta ben hepinizi Turhal'a davet ediyorum. Bu bir memleket meselesidir” ifadesini kullandı.

servet baylan

Selamet ikramı kabul etmedi
Servet Baylan, Turhal Şeker Fabrikası'nda üretilen şekerleri Meclis Başkanvekili Ahmet Selamet ve ön sıralarda oturan meclis üyelerine ikram etti. Selamet'in ikram edilen şekeri “şeker hastasıyım” diyerek kabul etmemesi dikkat çekti. Toplantı sonrasında Gazete Damga'ya konuşan Servet Baylan, “O tüm Turhal halkının ikramıydı. Sayın Selamet, Turhallıların ikramını reddetti. Kendisine yakıştıramadım” diye konuştu. Servet Baylan'ın ardından konuşan AK Partili Ülkiye Toptaş Kınay, özelleştirme şartları arasında fabrikaların üretimi zorunluluğu sağlanacağı ve çalışanlar için de taahhüt alınacağını belirterek, “ Kaygıların birçoğu bertaraf edilecek. Özelleştirmede amaç üretimin arttırılması” dedi. EMEK KARAKAŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.