Sel fındığı göç ettirdi

Sel fındığı göç ettirdi
Karadeniz’de yoğun yağış ve sellerle geçen yaz, fındık üreticisini göçe zorladı. Hasat sonrası ürününü kurutmak isteyen çiftçiler kamyonlara yükledikleri çuvallarla çileliği bir yolculuğa çıktı. Giresun, Espiye, Tirebolu, Güce ve Görele’den çıkan üreticiler daha kuru ve yağışsız yerler Alucra ve Şebinkarahisar’a geldi.

Karadeniz’de bu yaz yaşanan fırtına ve sel fındığı göç ettirdi. Kamyonlara doldurulan onbinlerce fındık çuvalı Karadenizin daha az yağış alan iç kısımlarına doğru çileliği bir yolculuğa çıktı.

Kurutulması gerekiyor

Ağustos ayında toplanan fındık kurutulmaya ihtiyaç duyuyor. Göçün yaşandığı en yoğun yerlerden biri Giresun Alucra. Kıyı kesimine göre daha kuru havaya sahip ilçe bu yıl hiç olmadığı kadar fındık üreticisini ağırladı. İlçede kurutulmaya serilen fındıklar görsel bir şölen oluşturdu. Üreticilerin bir kısmı gece kalmak için çadır kurarken bir kısmı arabalarında konakladı.

300 Km'lik yolculuk

Giresun fındığın başkenti olarak kabul ediliyor. Daha çok sahil kesiminde yer alan fındık üreticileri, Espiye, Tirebolu, Güce ve Görele’de bulunuyor. Bu ilçelerden bu yıl gelen üreticiler rotalarını yaklaşık 300 kilometre iç kesimde yeralan daha kuru ve yağışsız yerlere çevirdi. Alucra’nın birçok yerinde açılan fındık sergileri ilçe sakinlerinin de dikkatini çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.