Şiddet gören eşek artık güvende

Şiddet gören eşek artık güvende
Sopa ile dövüldükten sonra koruma altına alınan eşek, Osmaniye'de Hayvan Hakları Federasyonu'nun (HAYTAP) Emekli Hayvanlar Çiftliği'ne getirildi.

Diyarbakır'da sopa ile dövüldükten sonra koruma altına alınan eşek, Osmaniye'de Hayvan Hakları Federasyonu'nun (HAYTAP) Emekli Hayvanlar Çiftliği'ne getirildi. Burada tedaviye alınan eşek, artık ömür boyu çiftlikte kalacak.

Diyarbakır'da oturan C.S., 13 Ağustos'ta kapıya bağlı eşeğine sopa ile defalarca vurdu. O anlar, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Görüntülerin sosyal medyada paylaşılması sonrası harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekipleri, C.S.'yi gözaltına aldı. İfadesinde; "Eşek beni ısırdı, ben de bunun üzerine sinirlenerek sopa ile dövdüm" diyen C.S.'ye 4 bin 500 TL idari para cezası kesildi, eşek de koruma altına alındı.

Eşek, ​İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve HAYTAP iş birliği ile Osmaniye'deki Emekli Hayvanlar Çiftliği'ne getirildi. Eşeğin ağır yük taşıdığını, bu nedenle sırtında yaralar olduğunu belirten veteriner hekim Ali Laçinbala, tedavi sonrası hayvanın ömür boyu çiftlikte kalacağını söyledi.

Şiddet gören eşek artık güvende

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.