Silivri Birlik’i kim denetliyor?

Silivri Birlik’i kim denetliyor?
İndirimli ve ücretsiz kart nedeniyle yaşanan şoför - yolcu sorunu ile ilgili yaptığımız haberimiz İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin gündemine taşındı. Bir soru önergesi sunan CHP'li Merter, “Bu otobüsleri kim denetliyor” ifadesini kullandı.

Yenibosna - Silivri ve Büyükçekmece arasında çalışan özel halk otobüslerinde şoförlerle ücretsiz kart kullanan yolcular arasında yaşanan tartışmaların sıklıkla haberini yapıyoruz. En son geçtiğimiz salı günü yaptığımız haberde Silivri Birlik Otobüsü'ne 65 yaş ücretsiz kartlarıyla binmek isteyen bir çiftin yaşadığı sorunu gündeme getirmiştik.

Yaşanan bu gelişmeler üzerine CHP İBB Meclis Üyesi M. Berke Merter, Silivri- Yenibosna arası mavi halk otobüslerinde yaşanan olayı meclis gündemine getirdi. Bir soru önergesi veren Merter, "Silivri konum itibari ile İstanbul’un merkez ilçelerine uzak olsa da İstanbul ilinin bir ilçesidir. Orada yaşayan vatandaşlarımıza en iyi hizmeti götürmek yine İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin başlıca görevlerindendir. Bazı vatandaşlarımızdan 303 İETT numaralı Silivri Yenibosna otobüs hattına dair şikayetler aldık. Ayrıca internetten de araştırdığımızda bu şikayetlerin yeni olmadığı,  halkımızın yıllardır bu otobüsleri kullanan şoför ve muavinlerin davranışlarından şikayet ettiği, kendi kafalarına göre vatandaşa tarife uyguladığını, emekli- yaşlı vatandaşlardan para alınmadığı için onları duraklardan almadıklarını gördük" dedi.

Sorular yöneltti
“Bu konuda gereken incelemeleri yapıp, vatandaşlarımızın bu sorunlarının çözülmesini istiyoruz” diyen Merter, “Bu otobüs hatlarının denetimleri kimler tarafından yapılıyor ve bu denetimde yaşanılan bu sorunları tespit etmişler mi? Bizler bu denetime ne kadar güvenebiliriz? Yukarıda bahsettiğimiz sorun başka hatlarda da yaşanıp emekli vatandaşlarımız otobüslere alınmayarak mağdur oluyor mu? Bu otobüslerde çalışan kişilerin vatandaşlarımıza davranışları konusunda yeterli eğitim, uyarı ve bilgilendirme alıyorlar mı?" sorularını yöneltti. Önerge başkanlık makamına havale edildi. UFUK ÇOBAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.