Silivri'yi coşkusu sardı

Silivri'yi coşkusu sardı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96’ncı yıl dönümü kutlamaları Silivri Sahili festival alanında düzenlenen etkinlikler ile devam etti

Silivri’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları devam ediyor. Çelenk sunma töreni ile dün başlayan kutlamalar kapsamında bugün festival alanında sahne programı düzenlendi. İlk olarak İlçe Kaymakamlığında tebriklerin kabulü yapılırken, gösteri grupları günün anlam ve önemine ilişkin çalışmalarını kurulan sahnede sergiledi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda Silivri Kaymakamı Ali Partal, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ve Silivri Garnizon Komutanı Binbaşı Mustafa Çokbüyük katılımcıların bayramını kutladı ve halkı selamladı.

Nice güzel yıllara
Kaymakam Ali Partal, günün anlam ve önemine yönelik konuşma yaptı. Durmadan çalışmamız gerektiğini belirten Partal, şu ifadeleri kullandı: “Cumhuriyetimizin 96’ncı yılını tüm yurtta ve yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız ile hep birlikte coşku, gurur ve sevinçle kutlamaktayız. 96 yıl önce milli bir destanın, milli kahramanı olan ulu önder Mustafa Kemal Atatürk 20’nci yüzyılın dâhisi olarak tarihe geçmiştir. Atalarımız başka devletlere boyun eğmemek adına, bu topraklarda rahatça yaşayabilelim diye yeni bir Türk Devleti kurmuştur. Atatürk çoktandır tasarlamakta olduğu Cumhuriyet rejimini uygulama fırsatını bulmuş ve şerefli milletimizin layık olduğu en mükemmel yönetim şeklini yani cumhuriyeti ilan etmiştir. Ulu önder cumhuriyeti kurmuş ve gelecek nesillere emanet etmiştir. Bizler uygar uluslar ile aramızı kapatmak, onlarla çağdaşlık yolunda yarışmak için durmaksızın çalışmalıyız. Bilimde sanatta daha çok ilerlemeli, Türk milletini aydınlatmalıyız. Gençlerimizin, 96’ncı yılını kutladığımız bugün de kendilerine emanet edilen cumhuriyete sahip çıkacağına inanıyorum. Şehitlerimizin kanları ile sulanan bu cennet vatan topraklarının bütünlüğü ile cumhuriyeti korumanın azim ve kararlılığı içindeyiz. İnşallah cumhuriyetimizi daha nice yıllara, çok daha güçlü bir şekilde taşıyacağız. Hepimize düşen birlik ve beraberlik içinde mücadele etmek, Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkmaktır. Tüm Silivrili hemşehrilerimiz ile cumhuriyet coşkusunu yüreğinde yaşayan herkese sevgi saygılarımı sunuyorum.”

Kompozisyon beğeni topladı
Kaymakam Partal’ın konuşmasının ardından Mehteran Takımı sahne alarak seslendirdikleri marşlar ile büyük ilgi gördü. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konulu yarışmalarda, şiir kategorisinde birinci olan Kavaklı Ortaokulu öğrencisi Ayşe Kadriye Yıldırım şiirini seslendirdi. Hemen ardından kompozisyon kategorisinde birincilik kazanan Özel Silivri Final Anadolu Lisesi öğrencisi Melisa Çukuryer kompozisyonunu okuyarak izleyicilerden büyün alkış topladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum