Silivri’ye bağımlılık köyü yapılacak

Silivri’ye bağımlılık köyü yapılacak
Birlikte Yaşam Platformu ve Ego Psikolojik Danışmanlık’ın düzenlediği ve Boğaziçi Okulları’nın ev sahipliği yaptığı “Bağımlılıklarımız” adlı seminerde konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, Silivri’ye tedavi ve eğitim eksenli bağımlılık köyü yapacaklarını söyledi

Birlikte Yaşam Platformu ve Ego Psikolojik Danışmanlık'ın düzenlediği "Bağımlılıklarımız" adlı seminer Esenyurt'ta bulunan Boğaziçi Okulları'nda gerçekleştirildi. Programda ilk sözü alan Birlikte Yaşam Platformu Sözcüsü Çetin Yılmaz, kısa bir  teşekkür konuşması gerçekleştirdi. Seminer Haber Spikeri Gülgün Feyman'ın yönetiminde sürdü. Feyman, basının konuya fazla ilgi göstermemesini eleştirdikten sonra ilk sözü sinema sanatçısı Selda Alkor'a verdi. Alkor, “Ben bir sigara bağımlısıydım onunla mücadele etmesini bildim. O küçücük sigarayı karşıma alıp sen şu küçücük boyunla bana bir lütuf olan hayatımla oynayamazsın. Ama ben seni öldürürüm dedim ve yere atıp ayağımla ezdim 35 sene içtim 15 senedir içmiyorum” dedi.

Çocuğuma nasıl anlatayım
Toplumda öne çıkan insanların bağımlılıkla mücadelede daha etkin olduğunu söyleyen Prof Dr. Mansur Beyazyürek da, bahis oyunlarının yarattığı bağımlılıktan söz etti. Beyazyürek, “İddaa afişinde artı 18 yazıyorsa kamusal alana bu afiş nasıl asılır. İddaa reklamı nasıl yapılır kamusal alanda, benim buna aklım ermiyor. On yaşımndaki çocuğu mu koruyamıyorum. Artı 18 yazıyor o zaman çıplak bir kadın koy oraya! Olacak şey mi? Ben boğazda yürürken çocuğum bunu görecek, ondan sonra bağımlılıkla mücadele ediyorum. Beni güldürmeyin” diye konuştu.

asuman dabak

Onun gibi olmak doğru değil
Tiyatrocu Asuman Dabak da “bağımlılık” panelinde konuşan isimler arasındaydı. Alkol ve uyuşturucu bağımlılığı konusunda konuşan Dabak, “Kendimize örnek aldığımız insanların bizde bıraktığı etkiler önemli. Bizim örnek aldığımız insanlar çok önemli onların fanları oluşuyor. Bir aktör alkol bağımlısı ise onun peşinden giden de onun gibi olabilmesi için onun gibi içki içmesi gerettiğini düşünebiliyor. Türk sineması ve tiyatrosu ot ve esrar üzerine bir dünya kurulmuş. Eskiden bunlar gizli olurdu. Uyuşturucunun yaşının düşmesi dejenere olan toplumdan kaynaklanıyor. Biz sanatçılarında payı var bunda. Sette, ortamlarda o kadar çok sigara içiliyor ve ben buna sinirleniyorum. Sosyalleşmek için arada sırada alkol alabilirsiniz ama alkol alıp hayatınızı etkiliyorsanız o zaman dur demek lazım” dedi.

Alatepe: Ben Yeşilay'cıyım
Alkol ve uyuşturucu bağımlılığı gibi birçok bağımlılığa karşı STK'lara çok iş düştüğünü ifade eden Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe ise “Ben Yeşilaycıyım ve bağımsızlığımızı yok eden her şeye karşıyım. Esenyurt'un madde ve narkotikle ilgili olaylarda çok önde olduğu bilinir. Az demiyorum ama bu bilinirliliğin sebebi yüksek yakalama oranlarından kaynaklanıyor emniyet bilgilerine göre. 1+1 ve 1+0 evlerin çok olmasından dolayı iyi kamufle oluyorlar. Ne kadar yakalarsanız yakalayın bulamamamız için bunlar barınmaya devam ediyorlar” ifadelerini kullandı.

didem balçın

Kapıları kıralım
Uyuşturucu bağımlılığına sebep olan yerlere müdahale edilmesi gerektiğinin de altını çizen Alatepe, şu ifadeleri kullandı; “Belediyemiz destek versin emniyet, savcılığımızda bu işin içinde olsun. Gelsinler, Esenyurt'ta her akşam 100 evin kapısını koçbaşı ile kıralım, savcılık kararı ile. Ertesi günü yanlış olanların kapılarını belediyemiz yaptırsın. Ama orada 10 tane satıcı yakalanır, muhakkak. Çünkü ihbar mekanizmasının direk başında bizim derneklerimiz olacak. Muhbir olacak. Bir teyzemiz geldi bana  6 tane tespit ettim dedi. Bir teyze 6 tane tespit edebiliyorsa binlerce üyeye sahip derneklerimizde biz bunları yaşayamaz haye getirebiliriz. Muhbirlerimiz çalışacak, polisimiz koçbaşı ile kıracak, savcılarımız gereğini yapacak. Bu insanlar burada barınamayacak ve komşu ilçeye kaçacak. Komşu ilçeye gitti diye sevinmeyeceğiz. Kalkıp aynı işi orada yapacağız. Biz bunu tam Türkiye'ye yaymazsak bu insanları bitiremeyiz.”

400 yataklı köy
Biz de stratejik düşünce yok diyerek sözlerini sürdüren Alatepe, şöyle konuştu; “Stratejik düşünceyi derneklerle kurmalıyız. Bağımlılık köyü projemiz var. Esenyurt küçük bir yüzölçümünde yoğun bir nüfusa sahip. Eski başkanımız bunun yerini belirlemiş onu iptal ettik. Esenyurt Belediyesi'nin Silivri sınırları içerisinde kiraladığı yer neredeyse Esenyurt ilçesi büyüklüğünde bir orman alanı içerisinde 400 yataklı bir yer ve rantabl olacak. Tedavi olacak eğitilecekler ve çıktıklarında ayaklarının üzerinde durabilecek. Esenyurt'ta bunu gizlemek zor. Eylül başında 400-450 yataklı bir yer planlıyoruz” dedi.  UFUK ÇOBAN
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum