Sınır ötesi içki sınırı

Sınır ötesi içki sınırı
İstanbul’un AK Partili ilçe belediye başkanlarından Temel Karadeniz’in, Afrika’da koyduğu içki yasağına tepki gösteren CHP’li meclis üyeleri yasağı, otel resepsiyonundan sipariş ettiği içkilerle deldi. CHP’liler ödemeyi kendi hesaplarından yaptı

Küçükçekmece Belediyesi, içlerinde AK Partili Belediye Başkanı Temel Karadeniz’in de bulunduğu 46 kişilik bir heyetle Güney Afrika Cumhuriyeti’nde teknik incelemelerde bulunmak üzere bir seyahat düzenledi. Bazı meclis üyelerinin mazeret bildirmesiyle 41 kişinin katılım sağladığı etkinlik geçtiğimiz yılın Ekim ayında bir hafta boyunca gerçekleştirildi. Kültür, sosyal ve belediyecilik faaliyetlerinin gözlemlenmesi amacıyla yapılan teknik gezinin maliyetinin ise 500 bin TL’yi bulduğu ortaya çıktı.

Maliyet uçuk rakamlı
Belediye, SESER Turizm adlı firmayla imzaladığı sözleşme kapsamında, gezi maliyetini 375 bin 970 TL. olarak kabul etti. Heyetin, İstanbul-Güney Afrika Cumhuriyeti gidiş-dönüş uçak biletinin de belediye tarafından temin edileceği şartnameye eklenirken, maliyetin uçuk rakamlı boyu da böylece öne çıkmış oldu. Şartnamedeki en önemli detaylardan birisi ise özel olarak sözleşmeye eklenen içki yasağı maddesi oldu. Konaklamanın yapılacağı 5 yıldızlı otel odasının mini barlarında alkol ve türevlerinin bulundurulmasına belediye izin vermedi.



Özel hayata müdahale
AK Partili belediyenin düzenlediği teknik inceleme gezisine katılan CHP’li bazı meclis üyeleri, şartnameye özellikle içki yasağının konmasını özel hayata müdahale olarak değerlendirirken, CHP Grup Başkanvekili Bekir Güler DAMGA’ya yaptığı kısa açıklamasında, “İçen kendi parasıyla içer, içmeyen de içmez. Şartnameye özellikle bu madde konduğunda bunun doğru olmadığını söyledik ama onlar böyle uygun gördüklerini söylediler” şeklinde sözler sarf etti. CHP’li Güler, gezi maliyetinin 500 bin TL’yi bulması yönündeki görüşüne de “Çok fazla” yanıtını ekledi.



CHP’liler: Bize telkin yapılmadı

Küçükçekmece Belediyesi’nce gerçekleştirilen Güney Afrika Cumhuriyeti gezisinde, otel odalarındaki içki yasağına yemekli içki yasağı da eklendi. Belediye, sözleşme imzaladığı firmaya yemeklerde ve mini barlarda alkol ve türevlerinin bulunması halinde cezaya muhatap kalacakları ikazını yaptı. Öte yandan edinilen bilgilere göre, geziye katılan CHP’li meclis üyeleri, yemek esnasında da içki kullanarak yasağa olan tepkilerini gösterdi. Meclis üyeleri, içki kullanmayan meclis üyelerinden uzakta oturdukları masada içkili yemek yediklerini belirttikten sonra, “Ne belediye başkanından ne de diğerlerinden içki konusunda bize herhangi bir telkin yapılmadı” ifadelerini kullandı. Cengiz Alçayır

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.