Sıra bekleyenler su sesi dinliyor

Sıra bekleyenler su sesi dinliyor
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama Araştırma Hastahanesi polikinliğine gelen vatandaşlar giriş katta yeni yapılan havuzdan çıkan su sesiyle stresten uzak sırasını bekleyip zamanın nasıl geçtiğinin farkına bile varmıyor.

Göreve başladığı günden bu zamana kadar birçok yeniliklere imza atan genç Başhekim Doç. Dr. Nejat Altıntaş hastahanenin girişine havuz yapıp sıra bekleyen vatandaşların stresten uzak su sesini dinleyerek zaman geçirmesi sağladı. Havuz etrafında oturan hastalar sıralarının gelmesini bile unutup zamanın nasıl geçtiğünin bile farkına varmıyor.

Önce sağlık
Polikinik girişinde görevlilerin pandemi nedeniyle ateş ölçümü yaparak içeri aldığı hastalar muayene sırasını beklerken havuz başında stresten uzak zaman geçirirken kan alma birimine baş vuranlar ise sanki konferans salonundaymış gibi huzur içinde kanını veriyor. Hacettepe Üniversitesi mezunu olan ve Amerika'da mastır yapan genç Başhekim Doç.Dr Nejat Altıntaş, "İnsanlar hastahene plikinliklerine geldiğinde saatlerce bekleyip sırasının gelmesini bekleyip sabırsızlanıyordu. Bunun için bir şeyler yapmak gereğini düşündüm. Ve giriş katta bir havuz yapıp su sesleri içinde bir havuz yaparak azda olsa onları stresten uzaklaştırmayı sağlamaya çalıştım. Bundada bir nebze faydam olduysada ne mutlu" şeklinde konuştu.

İRFAN DEMİR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.