Sıra belediye başkanlarında...

Sıra belediye başkanlarında...
İlk resmi başkanın başkanlığında belirlenecek olan yeni bakanlar kurulunun ilanının hemen ardından belediye seçimlerini erkene alındığını ilan edeceğini tahmin ettiğim Başkan Erdoğan’ın burada ki hedefinin son seçimde bir kez daha darma duman olan muhalefet değil, kendi belediye başkanları olduğunu şimdiden belirtelim.

İlk resmi başkanın başkanlığında belirlenecek olan yeni bakanlar kurulunun ilanının hemen ardından belediye seçimlerini erkene alındığını ilan edeceğini tahmin ettiğim Başkan Erdoğan’ın burada ki hedefinin son seçimde bir kez daha darma duman olan muhalefet değil, kendi belediye başkanları olduğunu şimdiden belirtelim.
Yani Başkan Erdoğan’ın bundan sonra ki hedefi AK Parti’yi yormaya başlayan AK Partili Belediye Başkanlarının yüzde 99’nu değiştirmek için bir an önce yerel seçimlere gitmek ve temizlemek olduğunu düşünüyorum.
24 Haziran seçimlerinin hemen ardından teşkilatlarına emir verdiğini de ard arda yapılan toplantılarda anladığımız başkan Erdoğan’ın başta gazetemizin okunduğu bölgemizde ki AK Partili başkanlar sonra da tüm ülkede ki başkanlar ı değiştirmek olduğunu sanırım sizde benim kadar his ediyor, anlıyor ve bekliyorsunuzdur.
Büyükşehir Belediyesini kayıp etmeden AK Partili olmayan belediyeleri de almayı hedefleyen Başkanın ilk bakanlar kurulunu oluşturup, ilan ettiği gün yapacağı konuşmasında yerel seçimleri işaret edeceğini de tahmin ettiğim şu günlerde AK Parti Teşkilatlarının da çoktan kolları sıvadığını da duyuyor, görüyor, izliyorum…
Peki, bunlar olurken Muhalefet ne yapıyor?
Her zamanki gibi uyuyuveriyor..
Dev organizasyonlara imza atmak
Dernekçiliğin ayaklar altına düştüğü, stk’ların iktidarlara göre yelken açtığı ülkemizde 90 Milyona yaklaşan bir nüfuslu ülkede partilere olduğu gibi, sivil toplum örgütlerine üye sayısına baktığınızda bu yönde çaba gösterenlerin işinin bir hayli zor olduğunu görmekteyiz.
Çünkü partilere olduğu gibi stk’lar da, futbol kulüplerinde yani üyelerinin aidat ödemediği derneklerin ortaya koyduğu çabaları birkaç kişinin üzerinde yürüdüğünü kimsenin fark etmediği bir ülkede yaşıyoruz.
Kimin üzerinden siyaset yaptığı, kimilerinin kendilerine arka bahçe olarak yedekte tuttuğu dernekçiliğin yanında adı sivil toplum örgütü olan onca kuruluşun irili, ufaklı samimi çabaları da çürük domateslerin içinde salça olmaktan öteye geçmiyor.
İşte bu anlayışla yapılan dernekçiliğin, federasyonculuğun samimi birkaç kişinin üzerinden kör, topal yürüdüğü, iş adamlarının desteğinden yoksun, siyasilerin çelme atmalarına sahne olduğu bir ülkede biz Ardahan Dernekler Federasyonu olarak aynı ülkenin en büyük metropolünde hem de yok imkânlarla dev organizelere imza attığımıza     inanıyoruz.
Gerçi toplumun büyük kesiminin onayladığı, yanımızda görünmese de kamuoyu olarak hep arkamızda durduğunu da bilen bir çekirdek kadro ile ayakta tutmaya çalıştığımız Ardahan Dernekler Federasyonu, ARDAFED olarak onca toplantı, ziyaret ve Ardahanlının kendinde olan ama ortaya koyamadığı öz güvenini ortaya çıkarma çabalarımız bu emeklerin başında gelenlerdir.
Bunların yanında kurulduğundan bu yana lüks otel ve salonlarda düzenlediği İşadamları, İş Kadınları Toplantıları, Futbol Turnuvalarının yanında tek başına, valilik, belediyelerden beş kuruş destek görmeden 4 gün içinde 1,5 Milyon insanın akın ettiği 1. Ardahan’ı Tanıtma Günlerini bizim dönemiz de yapılmıştır.
Yapılamaz denileni adeta tek başına ve yönetimin içinde ki Name Yılmaz Fidan, Efkan Demir, Erdinç Koçak gibi birkaç özverili çekirdek kadro ile gerçekleştiren ARDAFED ikinci dev etkinliğini yani şu an bu yazıyı okuduğunuzda yine kimseden beş kuruş destek almadan, maddi, manevi destek görmeden gerçekleşen 2. Ardahan Günleri Bal Festivali’ne de gerçekleştirmiş oluyor.
Güçlü bir Ardahan Lobisi parolasıyla yoluna devam etmek isteyen ancak lobiciliği lobiye ile karıştıranların engelleriyle karşılaşan ARDAFED’in başında ki bir isim olarak bu etkinliğin hemen ardından kongre kararımı alarak bir ilk daha imza atacağız
Oda bizim koltuk sevdalısı olmadığımızı ve derdimizin koltuk, kariyer değil Ardahan olduğunu yerdeyken ayağa kaldırdığımız ARDAFED gibi Serhat Ardahan Spor’a sahip çıkma anlayışıyla ARDAFED’i yeni arkadaşlara bırakmayı     düşünüyoruz.
Onca engelleme, ayak oyunlarına ve daha ötesi birçok çakallıklara rağmen bugüne kadar kendi öz çabalarımızla buraya kadar getirdiğimiz Ardahan Dernekler Federasyonunun bundan sonra aşacağı yolda yol alacak arkadaşlara en büyük desteğin yine aynı ekibin, aynı kalplerin sunacağından kimsenin şüphesi olmasın.
Bugüne kadar yaptıklarımızı sıralamadan bitirdiğimiz bu yazımızın veda olarak değil, Serhat Ardahan için yeniden yola çıkılan bir yazı olarak yorumlanmasını umuyor, ARDAFED Başkanlığımız süresince bizlere destek sunan tüm Ardahanlılara tek tek teşekkür ediyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.