Sizlerin canın düşünüyorum!

Sizlerin canın düşünüyorum!
Yıkımına karar verilen Çağlayan Ege İş Merkezi'nin esnafı Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner'i ziyaret etti. İş yeri sahiplerinin "İş merkezi ne zaman yıkılır?” sorusuna cevap veren Üner, "Ben olası İstanbul depremi sebebiyle ile sizlerin canını düşünüyorum. Bu sebeple bu binayı yıkmak ve yerine yeni bir alışveriş merkezi yapmak istiyorum" dedi

Çatalca'da son günlerin en çok merak edilen konularından bir tanesi haline gelen ve esnafın da yakından takip ettiği 'Çağlayan Ege İş Hanı'nın yıkım kararı yeniden gündeme geldi. bir defa daha gündeme geldi. Belediye Başkanı Mesut Üner, kendisini ziyaret eden han esnafına, "Aslında bu konu ile ilgili gerek belediye işhanımız içerisinde bulunan esnafımız, gerekse zamanında bu dükkanlardan satın almış olan mal sahipleri ile geniş kapsamlı bir toplantı yapmayı düşünüyoruz. Ancak bu toplantı öncesinde mimari olarak da, hukuki olarak da ön çalışmalarımızı tamamlamak istiyoruz. Sizlerin telaşını anlayabiliyorum. Bu sebeple sizlerle görüşmeyi kabul ettim. Net bir bilgi ve net bir tarih istiyorsunuz. Ancak şu an için böyle bir tarih veremem" açıklamasını yaptı.

Düşünmek bile ürpertiyor
Önceliğinin esnafın can güvenliği olduğunu belirten Üner, "Hepiniz ekmeğinizin peşindesiniz. Ama nihayetinde her birinizin canı da bizler için çok önemli. Bu binanın analizleri bundan neredeyse 20 yıl önce yapılmış ve raporlar hiç iç açıcı değil. Biz burasının yıkılması ve yerine yeni bir alışveriş merkezi yapılması noktasında çalışmalara başlayacağımızı ifade etmiştik. Olası bir İstanbul depreminde, inanın gün içerisinde anlık insan sirkülasyonunun 300'leri bulduğu bu iş hanında neler olabileceğini düşünmek bile bizleri ürpertiyor. Farkındaysanız yeni kiralama ihaleleri de yapmıyoruz. Kısa bir süre içerisinde tüm hazırlıkları tamamlayıp, Çatalca Belediyesi olarak bu binanın yıkımını ve yenisinin yapımı çalışmalarını hayata geçireceğiz" dedi.

Kiralar tavan yaptı
Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner yeni alışveriş merkezi binasının yapım sürecinde ve sonrasında iş hanı içerisinde bulunan esnafa nasıl bir opsiyon tanınacağını da açıklayarak, "Dediğim gibi çok geniş bir kapsamlı toplantı gerçekleştireceğiz. Orada tüm bu konuları enine boyuna hep birlikte tartışacağız. Ve tam anlamı ile sonuca o toplantıda ulaşacağız. Öncelikli işimiz mimari ve hukuki anlamda tüm ön hazırlıkları tamamlamak. Ama sizlerin can güvenliği benim için her şeyden daha önemli. Hepiniz can taşıyorsunuz ve evinize ekmek götürebilmek adına bugün bu işhanında duruyorsunuz. Hızlı ve seri bir şekilde bu işi sonlandırmak istiyorum" ifadelerini kullandı. İş hanı esnafı ise "Belediye iş hanının boşaltılacağı kısa sürede ilçede yayıldı. Sonrasında da kira bedelleri yükseldi. Bizler böylesine kiraları ödeyemeyiz. Binanın yıkımı, yapımı çok uzun bir süre devam ederse, bu yüke dayanamıyız" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.