Soruşturma tamamlandı! Kadir Şeker'e 19 yıl hapis cezası

Soruşturma tamamlandı! Kadir Şeker'e 19 yıl hapis cezası
Konya'da sevgilisi Ayşe D.'yi darp eden Özgür Duran'ı engellemek isterken ölümüne neden olan Kadir Şeker’in “haksız tahrik altında kasten öldürme” suçundan 12 yıldan 19 yıla kadar hapsi istendi.

Kadir Şeker, Konya'da sevgilisi Ayşe D.'yi darp eden Özgür Duran'ı engellemek isterken, Duran'ın ölümüne sebep olmuştu. Türkiye'nin gündemine oturan ve "meşru müdafaa mı, cinayet mi" diye tartışılan olayla ilgili Konya Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmasını tamamladı. Başsavcılık tarafından olaya dair hazırlanan iddianame Konya Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

19 yıl hapis cezası
İddianamede, Şeker’in eylemini haksız tahrik altında işlediği belirtildi. Bu nedenle Şeker’in “haksız tahrik altında kasten öldürme” suçundan 12 yıldan 19 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Meşru müdafaa değerlendirilsin
İddianamede, meşru müdafaa tartışmalarına ilişkin de önemli bir değerlendirmeye yer verildi. Şeker’in eyleminin meşru müdafaa kapsamında kalıp kalmadığının mahkemece değerlendirilmesi talep edildi. Mahkemenin iddianameyi kabul etmesinin ardından halen cezaevinde bulunan Şeker’in yargılanmasına başlanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.