Soylu’ya birlikte mektup yazalım!

Soylu’ya birlikte mektup yazalım!
Beylikdüzü Belediye Meclisi'nde söz alan grup sözcüleri geçmiş dönemde yaşanan terör olaylarını lanetlendi. AK Parti Sözcüsü Mücahit Birinci 15 Temmuz'un birlikte anılmasını teklif edince CHP Sözcüsü Doğan Subaşı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun CHP ile ilgili sözlerini hatırlatarak, “15 Temmuz'da beraber bir şeyler yapacaksak İçişleri Bakanına birlikte mektup yazalım. Var mısınız?” diye sordu

beylikdüzü Belediyesi, temmuz ayı meclisinin ilk oturumu Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu başkanlığında yapıldı. Oturumun açılış konuşmasını yapan Ekrem İmamoğlu 24 Haziran seçimlerine değinerek, "Seçim süresince Beylikdüzü’nde maksimum güvenli ve huzurlu bir ortam sağlayan tüm siyasi parti ilçe başkanlarına ve halkımıza teşekkür ediyorum" dedi. İmamoğlu, "Özellikle bölgemizi temsil eden milletvekillerimizin parti ayırımı yapmaksızın ilçemize, bölgemize ve İstanbul’umuza etkili hizmetler yapmalarını ve seçildikleri an itibarıyla tek görevlerinin o bölgeye hizmet etmek olduğunu unutmamalarını temenni ediyorum" diye konuştu. İmamoğlu Cumhurbaşkanlığına seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ı  TBMM'ye giden vekilleri de tebrik etti.

Önlerinde saygıyla eğiliyorum
Konuşmasını 2 Temmuz 1993'te gerçekleşen Sivas katliamını anarak sürdüren İmamoğlu, "Gerçekten ülkemiz adına çok acı bir gün. Madımak'ta yaşanan katliamın yıldönümü. Bu katliama sebep olan bütün unsurları kınıyorum. Ölenleri rahmetle anıyorum. Madımak'tan birkaç gün sonra Bağlarbaşı'nda yaşanan terör katliamını da lanetliyorum. Milli birlik ve beraberlik adına bu ülkenin dilinin tek olması gerektiğine inanıyorum. Yine temmuz ayında ülke tarihimiz açısından çok vahim bir olayı yaşanmıştır. Ne yazık ki uzun yıllar ihmal edilen ve devletin kendi iç dinamikleriyle beslenen bir terör örgütü 15 Temmuz'da darbe girişiminde bulunmuştur. Yüzlerce insanımız şehit olmuş yüz binlercesi de mağdur olmuştur. Devletin yönetimi açısından hiçbir boşluğun bırakılmaması gerekir. Bundan sonra ülke ve millet adına bu tür terör örgütlerinin tekrar oluşmaması adına devletin dilinin tek olması gerektiğini altını çizelim. 15 Temmuz'da hayatını kaybeden bütün şehitlerimizin ve o gece kahramanlık gösterenlerin önünde saygıyla eğiliyorum" dedi.

Beylikdüzülülere teşekkür
Meclis toplantısında gündem dışı söz alan AK Parti Sözcüsü Mücahit Birinci de 24 Haziran seçimlerinde görev yapan herkese teşekkürlerini ileterek, "Zira seçim Türkiye'de ve Beylikdüzü'nde demokrasi şöleni şeklinde geçmiştir. Buradan aziz milletimize de teşekkürlerimizi sunuyorum. Beylikdüzü'nde AK Parti'yi birinci yapan vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum" diye konuştu. Son süreçte Türkiye'de bazı elim hadiselerin yaşandığını dile getiren Birinci, "Bu arada acı kayıplarımız oldu. Bunların başında Eylül isimli kızmız geliyor. Bu vesile ile kanuni düzenlemelerin yapılmasını talep ediyoruz. Bunun dışında hocaların hocası olarak tanınan Prof. Dr. Fuat Sezgin hocamıza Allah'tan rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı.

Kanuni düzenleme şart
1993'ün temmuz ayında yaşanan Madımak ve Başbağlar katliamlarını da unutmayan Birinci, "Madımak'ta üst aklın kışkırtmasıyla harekete geçen yerli işbirlikçilerin katlettiği insanlarımıza rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Ondan hemen sonra yine üst aklın yerli işbirlikçilerini devreye sokarak gerçekleştirdiği Başbağlar katliamını da şiddetle lanetliyorum. Bu tür terör faaliyetlerinin tekrar olmamasını diliyoruz. Ağrı'da öldürülen esnafımızı anmadan olmaz. Bu hadiseden bütün siyasilerin ders alması gerekir. Ağrı'da vahşice katledilen Mevlit Bengi kardeşimize Allah'tan rahmet diliyoruz" dedi.

Olağanüstü toplantı talebi
15 Temmuz kanlı darbe girişimini 'işgal girişimi' olarak değerlendiren Birinci, "Bu girişime karşı milletimiz kahir ekseriyetle sokaklara dökülmüştür. Cumhurbaşkanımızn üstün gayretlerile ülkemiz uçurumdan dönmüştür. Bu tür hadiselerin tekrarının yaşanmaması için herkes elinden geleni yapmalıdır. Bu olayı genç nesillere olduğu gibi anlatılmalıdır. Her kuruma burada sorumluluk düşmektedir. Bu benim aynı zamanda sözlü önergemdir. 15 Temmuz'da belediye meclismizin olağanüstü toplanmasını istiyoruz. Burada terör örgütü lanetle anılmalıdır. Bunun gelenek haline gelmesi lazım" talebinde bulundu. Birinci'nin sözlü önergesi oy birliğiyle başkanlık makamına havale edildi.

Katliamdan kimse ceza almadı
CHP Parti Sözcüsü Doğan Subaşı ise Sivas katliamı ve yargılama sürecine değindi. "2 Temmuz'da Sivas'ta 37 insanımız katledildi" diyen Subaşı, "Bu olayı üst akıla bağlayanlar var ama sonuç olarak bu davayla ilgili kimse ceza almadı. Zamanaşımı ile sanıklar beraat etti. Sanıklardan bazıları Almanya'ya kaçtı yerleri biliniyor ama hala istenmedi. Ciddi bir devlet vatandaşının kimliğine görüşüne bakmaz. Bu eleştirileri yaparken parti ayrımı yapmıyorum. Bu olay hepimizin ayıbıdır" ded.

Gündem görüşüldü
Temmuz Ayı Meclisi 1. Oturumu’nda AK Parti Meclis Grubu’nun sunduğu 2 sözlü önerge oy birliği ile kabul edildi. Mecliste, iki adet başkanlık teklifi de gündeme alındı. Ardından Meclis gündem maddeleri ele alındı. 1 ve 2. maddeler oy çokluğu, 3,4,5,6,7,8,9. maddeler oy birliği ile ilgili komisyonlara havale edilerek meclisten geçti. Komisyon Raporları’ndan ise 10,11 ve 12. maddeler oy birliği, başkanlık teklifi olarak gündeme alınan 13, 14. maddeler ve önerge olarak gündeme gelen 15, 16. maddeler de oy birliği ile kabul edildi. 2. oturum; 5 Temmuz Perşembe saat 10.00’da yapılacak. Bir sonraki meclis toplantısı Eylül ayında gerçekleşecek. EKREM HACIHASANOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.