Spor yap hayata bağlan

Spor yap hayata bağlan
Yaz ayı boyunca 3 bin 500 öğrenciye eğitim veren Büyükçekmece Yaz Okulu mezunlarını verdi. Mezuniyet töreninde konuşan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Spor ve sanatla ilgilenenler, hayata daha bağlı olur. Kendine güveni çok olur mutlak surette hayatta başarılı olur. Çocuklarımızı geleceğe hazırlamamız lazım" dedi.

3 bin 500 öğrencinin 2 ay boyunca,  19 antrönerden 11 branşta eğitim aldığı Büyükçekmece Yaz Okulu,  Büyükçekmece Atatürk Spor Kompleksi’nde gerçekleşen törende mezunlarını verdi. Törende spor öğrencileriyle yakından ilgilenen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, branşları tek tek ziyaret ederek, onlarla birlikte spor yaptı. Voleybol ve tenis oynadı, bisiklet sürdü, ok attı.  Çocukları tebrik eden Başkan Akgün, öğrencilere sertifikalarını verirken, dereceye giren genç sporculara da madalyalarını takdim etti. Bunun yanı sıra yine yaz okullarında eğitim alan Büyükçekmeceli genç futbolcular ise Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe gibi spor kulüplerinin de altyapılarında futbol oynamaya devam ediyorlar. Ödül töreninden sonra çocuklar latin dansı ve zumba gösterisiyle kapanışı renkli görüntülerle gerçekleştirdiler.

Çocuklar spor yapmalı 
11 branşta 19 antranörle 3500'e yakın öğrenciyi yaz döneminde spor akademisi bünyesinde eğitimlere aldıklarını belirten Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Başak Sancar, "Çok güzel bir yaz geçirdiğimizi ümit ediyorum. Çocuklarımızda bu keyfi ve eğlenceyi gördük. İnşallah sizler de keyif almışsınızdır. Eylül'ün başı gibi Kış Okullarımız başlıyor. Spor akademisi yine aynı branşlarda aynı şekilde devam edecek. Atatürk Spor Kompleksi ve yeni açılacak Türkan Saylan Spor ve Sosyal Tesisi'nde kayıtları yenileyebilirsiniz. Lütfen çocuklarımızı spora yönlendirelim bu konuda veliler olarak size çok iş düşüyor. Zaten bu konuda hepiniz bilinçli ailelersiniz bu anlamda da destekleriniz için çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Eğitim alan öğrenciler sosyalleşiyor
Yaz spor okullarında eğitim alan öğrencilerin kendilerine olan güveninin arttığını vurgulayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Çocuklarınızı okuldan sonra belediyemizin spor okullarına emanet ettiniz. Bu okullarda eğitim alan öğrenciler sosyalleşiyor. Okullar açıldığında spor okuluna gelenler her zaman gelmeyenlere göre iki üç adım önde olacaklar. Çünkü, eğitimini devam ettirdi, yeni arkadaşlar edindi, bilimsel bir eğitim aldılar. Bu nedenle geleceğin istikbali olan bu değerli çocukların eğitimine önem veren Büyükçekmece aileme, çocuklarımızın spor eğitimini sağlayan akademi mezunu öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

Yeni kayıtlar Eylül'de başlıyor
1 Eylül'den itibaren yeni kayıtların yapılacağının altını çizen Akgün, "Batı cephesinde oturanlar Büyük Atatürk Parkı'ndaki Türkan Saylan Spor ve Sosyal Tesisi'nde kayıtlarını yapacak. Büyükçekmece'de oturanlar ise Büyükçekmece Belediyesi ve burada akademide kayıt yaptıracak. Kordonboyun'da Büyükçekmece ailemiz için yeme-içme, kitap okuma, Fitness Center'da spor yapma, satranç oynama gibi hizmetleri alabileceği Büyükçekmece Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde kayıtları yaptıracaksınız. Eğer gerekirse Celaliye, Kamiloba ve Kumburgaz için de Celaliye Kamiloba Belediyesi'nin olduğu binada bizim Halk Akademisi Merkezimiz var. Orada Kumburgaz bölgesi için bir masa oluşturacağız. Vatandaşlarımız bu sayede  kayıtlarını yaptırabilirler" ifadelerini kullandı

Sanat ve sporla kaynaşacağız
Çocukların kış ayındaki okulda da hem spora hem halk danslarına yönlendirilmesini sağlayacaklarını kaydeden Başkan Akgün, "Spor ve sanatla ilgilenenler, hayata daha bağlı olur. Dost ve arkadaşı çok olur. Kendine güveni çok olur mutlak surette hayatta başarılı olur. Kendini daha iyi ifade eder ve daha güçlü anlatır. Çocuklarımızı geleceğe hazırlamamız lazım. Her biri ücretsiz olan bu alanlara çocuklarımızı yönlendirelim. Sanat ve spor olmazsa bizden hiçbir şey olmaz. İnsanları sanat ve sporla kaynaştıracağız" diye konuştu. CANSU ŞİMŞEK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.